Умението да намирате храна е изключително важно. Оставете хамбургерите в ресторанта за бързо хранене. Тук говорим за нещо друго - за храна, която можете да си набавите, в случай че се изгубите в планината.

Ето няколко идеи, които трябва да имате предвид.

1. Лъжичина (Чеснова трева)

Чесновата трева има вкус и аромат, подобни на чесън или горчица.

Оказва се, че тя е доста вкусна. Това провокира много въпроси, като например как така досега не сме се възползвали напълно от прекрасните й качества. Има хора, които се борят с нея с много средства, само и само да я отстранят от градините си.

А това не е никак добра идея! Те унищожават годна за ядене храна, богата на ценни хранителни вещества.

2. Киселче

По нашия пазар ще го откриете. Можете да приготвите лимонада на децата от киселче. То има подобен вкус.

Стига да умеете да го разпознавате, ще установите, че не се среща рядко. Напротив.

3. Дива теменужка

За мнозина тези лилави цветенца са нищо повече от плевели. Те бъркат! Дивата теменужка е красива, но и вкусна! Дори някои я определят като супер храна!

Можете да овкусите различни ястия с нея. Изследванията сочат, че тя помага за предпазване от рак.

4. Папур

Части от папура имат познат за вас вкус. На свежа краставица! Можете да ядете корените на това растение. Най-вкусно обаче е стеблото. Задължително го обелете преди консумация.

5. Горски слез

Това растение е роднина на хибискуса. Характеризира се с дълги стебла, красиви цветове и назъбени листа. Именно последните можете да използвате подобно на маруля в салатата. В семената на горския слез съдържат над 20% протеини.

В древните практики на австрийското население горският слез е използван за лечението НА кожни проблеми, заболявания на стомаха и дихателните пътища.

6. Глухарче

Знаем, че някои от вас вече го консумират редовно. Това красиво малко цветенце притежава много ползи за здравето на човека.

От рецептите на много салати в съвременните ресторанти глухарчетата са неразделна част, подобно на бейби спанака и рукулата.

Препоръчително е да консумирате глухарчето сурово. Знаете ли, че от него се прави и вино?

Вдъхновихте ли се? Предстои ви поход в планината? Проучете как изглеждат тези плевели и ги оценете подобаващо. Не се знае кога ще ви присвие стомахът от глад!