Доналд Тръмп е подал нова декларация за финансовото му състояние, според която личното му богатство възлиза на 10 млрд. долара, обявиха вчера от щаба на кандидат-президента.

Тръмп, който най-вероятно ще бъде номинацията за президент на Републиканската партия, обаче все още отказва да публикува данъчната си декларация, което традиционно се прави от борещите се да станат президент на САЩ. Това решение доведе до критки от страна на вероятния негов съперник от Демократическата партия Хилари Клинтън.

Вижте още: Коя е жената на Доналд Тръмп и каква първа дама на САЩ би била?

Представеният от Тръмп документ е подобен на този, който той представи, малко след като обяви, че се кандидатира за президент през миналата година.

Критиците на Тръмп твърдят, че милиардерът изкуствено надува богатаството си и че данъчните документи биха дали по-ясна представа за това колко пари притежава.

"Създадох една невероятна компания и изградих един от най-големите портфейли от имоти, много от които са считани за едни от най-добрите и легендарни в света," казва в Тръмп в свое изявление по отношение на представения документ.