Люк Скайуокър (в ролята Марк Хамил) бе един от най-очакваните и най-критите образи в най-новия филм от сагата Междузвездни войни. Той се появи едва в края на филма, открит от новия герой, около когото се въртят събитията – в лицето на Рей.

Напълно логично е всички фенове на сагата да предположат, че Люк ще се превърне в ментор на Рей и ще посвети младия джедай, току-що открил силата, в изкуството на джедайството.

Вижте още: Започнаха снимките на Междузвездни войни 8

Общо взето, дотук се простират догадките, свързани с предстоящия епизод 8 на сагата Междузвездни войни.

По време на ексклузивен разговор в Лондон обаче Хамил направи неофициален коментар, който до голяма степен разкрива какво могат да очакват феновете от новия епизод.

Тук е моментът тези, които искат да запазят изненадата, да спрат да четат.

А Хамил каза: „Завършвам се в Епизод VIII и оставам без работа“. Това може да означава само едно – най-вероятно любимият на всички джедаи ще умре (вероятно ще бъде убит) в следващата част.

Това не изглежда малко вероятен сценарий предвид факта, че в епизод VII видяхме смъртта на друг емблематичен герой от сагата - в лицето на Хан Соло (Харисън Форд).

Смъртта на Скайуокър ще разчисти пътя за развиване на историята върху новите герои, като в същото време можем да го видим като настивник на Рей дори след смъртта му, по подобие на Оби-Уан Кеноби.

Разбира се, това е най-лошият сценарий, интерпретиран от коментарите на Хамил, които могат просто да означават, че той все още не е подписал договор за участие в други части на сагата.