Вече сме във втората половина на 2016 г., което означава само едно – трябва да погледнем към трендовете, които ще определят декорацията в дома през следващите 12 месеца.

Според експертите цветовете ще бъдат отражение на нашата персоналност и са разделени в три палитри – Увереност, Сдържаност, Комфорт.


Креативните и социални личности ще бъдат привлечени от нюасните на Увереността – тъмно синьо, пикантно червено, лайм. Палитрата на Сдържаност е земно зелено и сиво – кафяво, което ще допадне на традиционалистите.

В пастелната гама е издържана палитрата на Комфорта – светло розово, синьо и жълто, които правят и най-малката стая поп – арт. Палитрата е подходяща за интроверти, които правят опит да наложат акцентиращи цветове.

Увереност: Тъмно синьо


Този дом е доказателство, че смелото използване на синия цвят не е лош подход. Цветът напомня за океана и плажните сенки, подчертани от високите тавани.

Увереност: Синьо – зелено


Оранжевите акценти добавят живина в наситения зелен цвят. Това е перфектната цветова комбинация за всеки, който търси ефекта на драмата.

Увереност: Слънчево жълто


Да, лимоново жълто на пода е доста смело за стаята, но това не ви ли прави по-щастливи?

Сдържаност: Тъмно сиво

Най-добрият начин да се освободите от традиционния стил? Боядисайте стаята с богат и силен цвят като тъмно сивото. В този случай текстурата на стената омекотява сянката.


Сдържаност: Светло синьо – зелено

Този цвят стои много добре в комбинация с бели и черни аксесоари и е добро решение за минималистичния офис.

Сдържаност: Земно зелено и сиво – кафяво

Комбинацията на тези цветове придава успокояващ ефект на стаята.


Комфорт: Светло синьо

Искате да заложите на малко по-смели цветове? Традиционните лени цветове – като това синьо – придават изисканост в комбинация с черен дървен под и месингови аксесоари.

Комфорт: Пастелно розово

Цветът на 2016 г. - розовият кварц – няма намерение да излиза от мода. Розовото присъства и в тази толкова женствена стая.

Комфорт: Светло жълто

Ярките мебели – като тази масичка – дава енергия на тази стая, заглушена от сивата стена.