Най-мащабният лов на покемони в Европа ще се състои в НДК този уикенд – 30 и 31 юли. Засега събитието е привлякло близо 10 000 потребители на Pokemon GO във Facebook, като се очаква бройката да нарасне значително в оставащите дни.

Благодарение на подкрепата на НДК, вратите на двореца ще бъдат отворени и търсенето ще се състои вътре в самата сграда, защото прогнозата за времето би помрачила ловджийските страсти на хилядите играчи.

Освен че ще имат възможността да се сдобият с нови покемони, присъстващите ще намират скрити из НДК десетки технологични награди, а един от тях дори ще си тръгне с чисто нова конзола PlayStation 4.

„Входът и ловът са свободни, а запалените по Pokemon GO, които не могат да присъстват, могат да гледат живото излъчване на случващото се на адрес twitch.tv/nexttv”, разкрива един от организаторите – Роро Кавалджиев, водещ на NEXT TV и инициатор на поредицата събития Gaming Knights.

Епичното събитие се провежда с подкрепата на Столична община, благодарение на което над хилядите присъстващи ще бдят и служители на реда, линейка и пожарна.

В Европа все още не се е състоял по-многоброен лов на покемони, като единствената конкуренция на нашенското събитие е събиране на около 9000 търсачи в Сан Франциско, САЩ.