Какво се случва, след като опитате юфката на смъртта?
Британски готвач и влогър, който опита най-лютата юфка в света - 4000 пъти по-силна от сос табаско, оглуша за две минути.
22-годишният лондончанин Бен Сумадивира си поръчва юфката в ресторант в индонезийския град Джакарта.
В нея са стрити 100 люти чушки от сорта Птиче око. Според скалата на Сковил, която измерва лютивостта на чушките, всяка една от тях може да се похвали с 200 000 единици. За сравнение, на лютия сос табаско са присъдени само 5000 единици по скалата.
Преди да направи дегустацията, Бен се присмива на ястието. След първата хапка обаче той се изпотява, замайва се и трябва да потопи главата си във вода. Дори загубва слуха си за две минути.
Готвачът казва: "Това определено беше най-лютото нещо, което някога съм ял. В рамките на секунди след дегустацията почувствах изпотяване и гадене.
Всичко, което сложих в устатата си, повърнах. А някои от местните жители успяват да изядат дори цяла чиния от тези нудълси, известни като „юфката на смъртта“.
Бен плаща 34 индонезийски рупии за ястието с нудълси, чушки и пържени яйца. Комбинираната лютивост на стоте чушки в него е 20 милиона единици по скалата на Сковил.
Каролина Reaper официално е най-лютата чушка в света с 2 200 000 Сковил единици, но смесването на повече чушки Птиче око в едно ястие създава по-люта храна.
Бен споделя видеото с екстремното си приключение в своя канал в Awesome Eats, където вече са публикувани кадри от други подобни негови приключения.
Снимки: mirror.co.uk