Инвестирането във външния вид може да се окаже и инвестиция в кариерата. Изследвания показват, че начинът, по който се представяте, играе голяма роля за начина, по който хората ви възприемат, за продуктивността ви и за парите, които печелите.

Според Фредерик Еклунд - милионер, който сам e натрупал състоянието си, ако искате да продавате продукта си, първо трябва да продавате себе си, а добрият стил носи своите дивиденти. В новата си книга „Продажбата“ той споделя осем прости начина да изглеждате по най-добрия начин.

1. Наемете си шивач

Според магната и най-скъпият костюм ще изглежда зле, ако не ви отива. „Най-голямата грешка, която правят мъжете и жените с дрехите, е да ги купуват направо от щанда, а не по поръчка. Ако работата ви е свързана със срещи лице в лице, намерете си шивач експерт, който ще създаде дрехи за вас“, пише Еклунд.

Купуването на не много скъпи дрехи и приспособяването им, така че да му отиват, е един от любимите модни трикове на Еклунд. „Можете да направите костюм за 400 долара да изглежда като костюм за 4000 долара, ако имате добър шивач“, пише той.

2. Носете цветни дрехи

Избягвайте да се обличате в черни или сиви костюми или рокли, препоръчва Еклунд. „Бизнес облеклото по природа е консервативно. Така че защо да го правите двойно консервативно?“, пише той.

Вместо това добавете малко цвят със светла вратовръзка, шал или чифт чорапи.

3. Обърнете внимание на обувките си

„Всички забелязват обувките ви. Те могат или да ви спечелят суперлативи, или да развалят облеклото ви“, казва Еклунд. Но стилът не означава, че трябва да се откажете от комфорта.

Магнатът препоръчва да разносите обувките вечерта, когато краката ви са леко подути след дългия ден, за да сте сигурни, че те не са твърде малки.

4. Открийте най-добрия си външен вид

Еклунд, който е известен с дънковите си костюми и цветни чорапи, казва, че хората с професия трябва да открият своя стил.

„Моля ви, не носете просто костюм или рокля, особено ако не ви стоят добре. Ако характерният ви стил е тъмни дънки и поло или блуза и къса пола, не се отказвайте от него!“, препоръчва бизнесменът.

5. Демонстрирайте хубав часовник

Макар че почти всеки може да извади телефона си, за да провери колко е часът, носенето на часовник подчертава външния вид. „Часовникът е като билборд“, казва Еклунд.

И той не е предназначен само за мъжете. „Харесвам голям, дързък мъжки часовник на ръката на жена. Той казва: „Не се закачай с мен“, отбелязва бизнесменът.

6. Инвестирайте в косата си

Хубавата прическа е важна лична инвестиция, смята Еклунд. „Чувал съм, че косата е като бална рокля, която никога не сваляте. Носите прическата си всеки ден. Не искате ли да изглежда добре?“, пита Еклунд.

7. Хранете се добре

„Не трябва да живеете във ферма и да берете ябълки собствено производство или да пиете мляко от крава, за да си набавите добра храна“, пише Еклунд. Той описва как отказът от пиене на сода е променил начина, по който се чувства на работното място. „Станах по-енергичен и спя наистина добре през нощта“, споделя бизнесменът.

8. Усмихвайте се

Разбира се, нито едно облекло не е завършено без малко положителна енергия. „Усмихнатите хора изглеждат по-уверени и е по-вероятно да получат повече възможности за развитие“, пише Еклунд.