Ти си предприемач. Погледът ти все е насочен към работните задачи. Дори когато не работиш, размишляваш върху задачите за утре, сроковете, удовлетворението на клиентите, маркетинга, прехвърляш наум нови идеи и т.н.

За теб животът може да бъде хаос и стрес. Всеки ден сякаш трябва да бъде дълъг не 24 часа, а поне с няколко часа отгоре.

Едно от многото предизвикателства, когато водиш такъв начин на живот, е да останеш физически, умствено и емоционално здрав. Това обаче е трудно, защото винаги си устремен към подобряване на постиженията.

Един от начините да действаш успешно на двата фронта – личния и професионалния, е да си вземеш куче! Точно така! Сега недей да се оправдаваш, че нямаш време.

Кучето е удивителна инвестиция в самия теб. Затова ти предлагаме да се убедиш сам, като ти изложим 5 безценни ползи от сдобиването с домашен любимец.

1. Отговорност и управление на времето

Кучето ти не може да живее без теб. Ти си източник на храна, вода, покрив и тренировки. Трябва освен това да се погрижиш за кучето, когато решиш да пътешестваш, а също така и когато искаш да купонясваш до късно.

Сега, щом вече имаш още една отговорност, трябва да я вместиш в и без това натоварения си график.

Ползата за предприемача тук се състои във факта, че кучето те принуждава да тестваш своето ежедневие. Кара те да спазваш режим. След известно време практика ще пренесеш новото умение в работата си – учиш се на отговорност и оптимално управление на времето. Това са качества на всеки лидер и мениджър.

2. Търпение и сдържаност

Кучетата са интелигентни и бързо се учат. Но те в един момент са тест за твоето търпение – някои дори повече от очакваното.

Те може да се изходят на пода в неудобен момент, да изядат обувката ти, да наръфат някой шкаф и т.н. Всички тези бедствия са предизвикателството за твоето търпение и сдържаност.

Съветваме да не приемаш случващото се като най-голямата грешка, която си направил. Тренирай своето търпение, справи се с негативните емоции и приеми, че новият ти домашен любимец е твоя отговорност и нямаш право да се отказваш от нея.

3. Размисъл и понижаване на нивото на стреса

Докато извеждаш кучето навън, имаш възможност не само да се пораздвижиш, но и да поразмишляваш за случващото се в живота ти. Отдели това време за размисъл и анализ, за структуриране на задачите.

Според Харвардското медицинско училище общуването с куче е една от най-големите ползи за психиката на човека. То ни кара да се съсредоточим върху настоящия момент и понижава нивото стреса.

4. Срещи с нови хора

Случва се предприемачи да напуснат своята 40-часова седмична работа, за да започнат да работят по 80 часа на седмица по свой проект. Така елиминират риска да работят за другиго в продължение на 40 часа седмично.

Ако си интроверт, съветваме да обърнеш внимание на срещите с нови хора. Те са важна част от развитието ти като лидер и личност. Излизанията навън с кучето са идеална възможност да се запознаеш с хора с различни професии и възможности.

5. Любов

Това е най-важната полза, която извличаш, когато общуваш с куче. Любовта, която ще развиеш към него, е неоспорима. Положителният ефект въздейства върху мозъка, психиката и емоционалния ти свят.

Представи си колко по-прекрасен е един ден, когато край себе си имаш верен приятел. Неговата любов е безусловна.