Qatar Airways представи в началото на месеца новата си революционна бизнес класа, която променя очакванията на деловите пътници.

Новият дизайн на седалките беше показан за първи път от генералния директор на авиокомпанията Акбар Ал Бакер на бляскава церемония в първия ден от изложението ITB Berlin, което е най-голямото туристическо изложение в света.

За създаването на уникалните патентовани седалки са били необходими две години. QSuite включва първото в индустрията двойно легло в бизнес класа с подвижни панели за усамотение, които позволяват на пътници на съседни седалки да създават собствена частна стая.

Движещите се панели и телевизионни монитори на четирите централни седалки позволяват на колеги, приятели и роднини, пътуващи заедно, да превръщат пространството си в частна стая и да работят, вечерят или общуват един с друг. Новите характеристики осигуряват изключително прижевяване по време на пътуване, което позволява на пътниците да създават среда, която отговаря на собствените им уникални нужди.

Всяка седалка е изработена с добре премислени и луксозни детайли, като ръчно ушита италианска кожа и завършек с розов сатен, което създава безпрецедентно ниво на лукс, усамотение и стил. Като допълнение към удобните седалки, на които пътниците могат да се наслаждават, Qatar Airways пусна и нова концепция за храните и напитките с меню, включващо много нови възможности за избор.

Наред със съществуващата услуга „вечеря до поискване“, менюто в новата бизнес класа ще предлага и селекция от „споделени ястия“ по време на полет, които ще позволяват на пътуващите да превърнат храненето на 10 000 м височина в социално преживяване. „Експресна закуска“ за събуждане ще е налична за хората, които изберат да поспят повече и да се възползват от опцията „Не безпокойте“ на вратата на частната им QSuite.

Вярна на титлата си „Най-добра бизнес класа в света“, присъдена й от Skytrax през 2016 г., Qatar Airways ще продължи да очарова пътниците с допълнителни услуги, сред които елегантни нови порцеланови съдове и прибори, красиви меки мебели и луксозни завивки.

Освен това Qatar Airways пусна напълно нов потребителски интерфейс от следващо поколение на своята платформа за забавление по време на полет Oryx One. Тя е претърпяла редизайн, за да улесни още повече сърфирането в морето от съдържание и избора сред повече от 3000 възможности за забавление. Платформата предлага филми, игри и специално детско меню.

Ал Бакер съобщи още, че от началото на лятото Qatar Airways ще започне да предлага най-добрата интернет връзка по време на полет. Новата концепция QSuite ще бъде внедрена във флотилията на Qatar Airways от юни тази година с ритъм от един самолет на месец.

Qatar Airways е националният авиопревозвач на Катар и е една от най-бързо развиващите се авиокомпании с една от най-младите флотилии в света. Тя разполага със 194 самолета, които летят до повече от 150 ключови бизнес и ваканционни дестинации на шест континента.

Тя ще добави нови вълнуващи дестинации към разрастващата се мрежа през 2017 г., включително Дъблин, Ница, Скопие и много други.