Принц Джордж скоро ще влезе в лигата на големите. След като отпразнува четвъртия си рожден ден на 22 юли тази година, наследникът на британската корона ще започне да посещава престижна детска градина, съобщават френският вестник Le Figaro и британският Telegraph.

Детската градина Thomas's School се намира в квартал Батърсий в Лондон. Дворецът Кенсингтън съобщи информацията чрез публикация в Twitter.

„Херцогът и херцогинята на Кеймбридж обявиха, че принц Джордж ще започне да посещава Thomas's Battersea School в Лондон от септември 2017 г.“, се казва в публикацията.

От своя страна, детската градина, в която обучението излиза 6500 евро на тримесечие, изтъкна, че нейните ценности „отразяват тези, които техни Кралски височества биха искали за образованието на принц Джордж“, пише Telegraph.

Елитно училище означава също безупречно поведение. Първото правило на детската градина, специалидирана в изучаването на „изкуства, спорт и дейности на открито“, е възпитаниците й да се държат учтиво, отбелязва директорът й Бен Томас.

Той допълва, че е за предпочитане човек да има „много близки приятели“, отколкото само един-единствен най-добър приятел.

Тази философия цели да предотврати възможността децата да изпитват ревност едно към друго и да развият негативни усещания.

Сред бившите ученици на престижната детска градина не фигурират нито принц Уилям, нито принц Хари, които посещаваха училището Wetherby. Една от известните бивши възпитанички на Thomas's School е бляскавият топ модел Кара Делевин, която е родена през 80-те години на миналия век.