Добре дошли у дома! Карло Гамбино, изпълнителен вицепрезидент на Douglas Elliman Флорида, наскоро обяви за продажба мезонет на три нива в Маями Бийч, който той нарича "най-добрият апартамент южно от Ню Йорк."

Жилището е с площ 770 кв. м и е по проект на PH Design Studio Group, известни с работата по имението на Версаче.

Разполага с пет спални, седем бани, самостоятелна 650 кв. м тераса на покрива с басейн, джакузи, лятна кухня и киносалон. Цената на всичко това? 65 млн. долара, което може да счупи рекорда от 60 милиона за пентахуса Faena House, който беше продаден през 2015 г.

Според Гамбино това е най-големият и най-хубавият апартамент в сградата, както и най-добрият, който е виждал в своята 22-годишна практика.

Имотът е закупен през 2008 г. за 16.5 милиона долара от предприемача Уилям Дюкър, които посвещава следващите пет години да го ремонтира до съвършенство. Камъкът, който се използва за подовете и стените, струва повече от 1 млн. долара, без работата по слагането му.

Проектът е отнел шест месеца и още година, за да се получат разрешителните. Собственикът отстранява някои от колоните, за да създадете великолепното стълбище и коридора. Той заменя цимента със стъкло, което отнема много дълго време.

Резултатът – зашеметяващо стъклено стълбище, което е фокусната точка във всекидневната. Дизайнът струва близо 1 милиона долара, а детайлите са изпипани до съвършенство.

Имотът се разполага на 22, 23 и 24 етаж, а вътрешното и външното пространство е общо над 1200 кв.м.

Апартаментът е по-скоро нов, защото Дюкър живее в северната част на щата Ню Йорк и не използва дома като основно жилище. Сега той го продава, защото прекарватвремето си в плаване в Карибите и Средиземноморието с новата си 83-метрова яхта.

Според Гамбино евентуалният купувач на жилището е от североизток, като хеджфонд мениджър от Ню Йорк, например. Интерес би могло да има и от представители на Близкия Изток, които са идвали да го видят, или от Русия.

На въпрос може ли да очаква клиент от Холивуд, Гамбино казва „Не, Холивуд не може да си позволи това“.