Азиатските акции се търгуват разнопосочно днес, докато доларът отстъпи част от спечеленото вчера след изнесените силни икономически данни за САЩ.

Японският Nikkei обърна посоката и отчита спад от 0.15%, увеличавайки загубата си за седмицата до 1.8%.

Китайският основен индекс се повиши с 0.1% и вече нараства с 0.4% за седмицата. Хонконгският Hang Seng добави 0.2% и върви към седмичен ръст от 0.1%.

Вчера щатските индекси записаха повишения. Dow Jones нарасна с 0.3%, докато S&P 500 добави 0.4%, а Nasdaq скочи с 0.7%.

Индексът на MSCI, следящ развиващите се пазари, увеличи загубите си с 0.15% днес.

Вчера индексът записа най-ниското си ниво на затваряне от близо две седмици, повлечен надолу от 8.8-процентния срив при бразилските акции на фона на появилата се информация, че президентът Мише Темер се е опитал да купи мълчанието на потенциален свидетел по най-голямото дело за корупция в страната.

Бразилският реал отчита лек спад спрямо долара до 3.3685 днес, след като вчера падна с 8.5%, до най-ниското си ниво от декември.

Изнесените вчера силни икономически данни подпомогнаха поскъпването на долара, но щатската валута изгуби част от спечеленото днес.

Доларът поевтиня с 0.25%, до 111.225 йени, губейки част от спечелените вчера 0.6%. Щатската валута върви към 1.8% понижение за седмицата.

Данните показаха рязко ускоряване на фабричната дейност в средноатлантическия регион през май и неочакван спад в броя новите молби за помощи при безработица.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, отчете леко понижение до 97.824 пункта, след като вчера нарасна с 0.3%. Индексът е на път да отчете 1.4% спад за седмицата.

Британският паунд се търгува почти без промяна на ниво от 1.2945 долара.

Вчера паундът проби нивото от 1.30 за първи път от близо осем месеца, след като изнесените данни за продажбите на дребно във Великобритания се оказаха по-добри от очакваните. Впоследствие обаче паундът затвори с понижение от 0.2%.

Еврото се търгува почти без промяна днес на ниво от 1.11 спрямо долара. То докосна шестмесечен връх вчера, но впоследствие изгуби спечеленото и затвори с понижение от 0.5%.

При суровините цената на петрола продължи да се покачва в трета поредна сесия, отчитайки 4% ръст на фона на очакванията, че страните производителки ще се споразумеят за продължаване на ограниченията в производството.

Фючърсите на щатския лек суров петрол поскъпнаха до триседмичен връх и за последно се търгуваха с ръст от 0.8%, на ниво от 49.75 долара за барел.

Петролът от сорта брент поскъпва с 0.7%, до 52.88 долара, след като преди това докосна четириседмичен връх.

Стойността на златото нараства, възстановявайки част от изгубеното вчера. Скъпоценният метал поскъпна с 0.25%, до 1 249.84 долара за тройунция, и върви към седмичен ръст от 1.7%.