Саудитски принц пръснал над 600 000 евро по време на едноседмична ваканция в турския курорт Бодрум, пише Daily Telegraph.

Принц Алуалед Бин Талал бин Абдулазиз ал-Сауд, един от най-богатите мъже в кралството, пристигнал в курортния град на Егейско море с десетки членове на семейството си, служители и бодигардове.

Частният му самолет пристигнал в града на 14 август с над 300 куфара, които трябвало да бъдат превозени с камион до хотела му, съобщава вестник Hurriyet.

62-годишният принц се отдал на страстта си да кара колело, като пренесъл 30 велосипеда и обикалял около крайбрежния град, придружаван от десетки охранители.

Той пръснал близо 400 000 евро за подслон по време на пътуването, което включвало наемането на хотел до плажа, близка вила и няколко къщи. Принцът прекарвал дните си на яхтата си Kingdom 5KR, която се намирала на котва в курорта.

86-метровата яхта преди това била собственост на Доналд Тръмп, който я продал на саудитския принц през 1991 г.

Принцът се хранел с още 14 гости в Nusr-et Steak House. Явно доволен от храната си, той оставил бакшиш от близо 4800 евро.

Собственикът на ресторанта Нусрет Гьокче стана световноизвестен като „бея на солта“ заради атрактивния начин, по който поръсва месото със сол. В друг ден принцът пръснал близо 10 000 евро в рибен ресторант.

Семейството се придвижвало с луксозни коли и автобуси, пише Hurriyet, без да разкрива източниците си за посочените суми.

Принц Алуалед е президент на Кралската холдингова компания, която инвестира в големи компании по света. Frobes го постави на 45-о място сред най-богатите хора на планетата с нетно състояние от 15.9 млрд. евро.

Той е голям акционер в Twitter и други компании. Принцът е редовен потребител на сайта за микроблогинг, но явно е решил да стои далеч от екрана на компютъра по време на ваканцията си, тъй като има само една публикация в този период.

По време на предизборната кампания на Тръмп принц Алуалед влезе в конфликт с него, като през декември 2015 г. написа до четирите си милиона последователи в Twitter: „Доналд Тръмп, ти си позор не само за Републиканската партия, а за цяла Америка. Оттегли се от президентската надпревара в САЩ, тъй като никога няма да победиш“.

На следващия ден Тръмп отговори: „Глупавият принц Алуалед Талал иска да контролира нашите американски политици с парите на татко си. Не може да го направи, когато бъда избран“.

В крайна сметка, принцът опита да зарови томахавката след избирането на Тръмп, като написа: „Избрани президент Доналд Тръмп, каквито и да бяха миналите ни различия, Америка даде гласа си, поздравления и най-добри пожелания за вашето президентство“.