Наградите PURE, които търсят доказателства за устойчивост в хотелското настаняване, определиха победителите в конкурса си за 2017 г.

Трансформиращо пътуване: Cascada Expediciones / Екокамп Патагония

Тук няма практическа инфраструктура. Това незасегнато, интегрирано в природата и изключено от света място от света е проектирано да бъде уникално. Тук са само пътешественикът, тишината, силните върхове и легендарните водни маршрути на Тиера дел Фуего. По този маршрут може да усетите силата на природата, да разберете себе си и да оцените действията на хората, които имат реални последствия за бъдещето на планетата.

Опазване и устойчивост: Singita, за слънчевата технология в Национален парк Singita Kruger

Целта на соларния проект е да се намали зависимостта от изкопаеми горива, като се използва енергията от тази слънчева част на света. През 2015 г. са инсталирани 1118 фотоволтаични слънчеви панела, свързани с най-съвременните батерии и инвертори, които захранват лоджиите. През 2017 г. е въведена системата Tesla Powerpack. Комбинацията от слънчева енергия и Powerpack позволява устойчиво производство, потребление и съхранение на енергия. Системата вече е намалила употребата на електричество с над 70% и се очаква да намали годишните въглеродни емисии с 1 000 тона.

Ангажираност на общността: Oceania Expeditions, културата на Каравара на остров Кабакон

Гостите разменят сегашната си реалност за живот на изолиран остров под ръководството на хора от Каравара в тропиците на Папуа Нова Гвинея. Караварските островитяни посещават ежедневно гостите на остров Кабакон, като преподават богатите си знания, време и богати обичаи, показват как да ловуват, тъкат, комуникират и играят. Проектът предлага допълнителни приходи за местната общност и е гордост в продължението на местните традиции и култури.

Иновативен и ангажиращ маркетинг: Опазване на Великите равнини, съживяване на винила

Една кампания от четири части, която беше последвана от темата за винилова плоча – с нови песни от едната страна и класически хитове от другата, вдъхновени от всичко - от трилогията на Бауи в Берлин до класическите парчета от Great Plains. Резултатът беше изложба за продажба и повишена осведоменост за марката и силна обратна връзка от публиката.

Дизайн с умисъл: Wilderness Safaris, Bisate Lodge

Изисканият архитектурен и интериорен дизайн на Bisate се корени в традицията на строителството в Руанда. Сферичната структура, която е вдлъбната, отразява хилядите хълмове, които докосват руандския пейзаж, докато богатите на детайли интериори показват разнообразните местни тъкани. Bisate предлага вила, която е потопена в местния дизайн, култура и традиционна архитектура.

Принос към експерименталното пътуване: Майк Реймър, Churchill Wild

Майк Реймър, съосновател на Churchill Wild, е истински предприемач и авантюрист. Първият, който предлага пешеходни сафарита през населените с полярни мечки райони на северна Манитоба, винаги е с една крачка напред, планирайки нови преживявания за гостите. От безопасни, новаторски начин за среща на хората и мечките, до гмуркане с диви белоглави китове и отдалечен лагер в тундрата, създадена в безплодните земи, за да преживеят арктически глъмпинг, ненаситното любопитство на Реймър е доказателство, че всичко е възможно.

Пеещият герой: Луис Мангаба, Африкански лагери

Люис Мангаба не е само водач. Той е разказвач, поет - човек, който вдъхва страст за запазване на наследството на дивата природа за всички, които го срещат. Енергията и излъчването на Мангаба в лагерът гарантира фантастично преживяване за своите гости. Той е известен и като лекар, а веднъж дори навлиза дълбоко в дивата природа на парк Mana Pools, за да намери специално растение, с което да облекчи сърбежа на гост, ухапан от комар, но алергичен към репеленти.