Добрата антивирусна програма представлява цяла система от защитни инструменти. Необходимо е обаче да изберете тази, която работи ефикасно.

Експерти определиха кои са най-добрите антивирусни програми за Windows 10 – те са способни да съхранят вашите данни при опит за посегателство от недобронамерена страна.

На първо място, специалистите посочиха Kaspersky Total Security 2017. Тази програма съдържа достъпен и понятен за потребителите графичен интерфейс.

На второ място е McAfee Total Protection 2017. Тя разполага с качествен антивирусен скенер, а също така е ефикасна за защита на електронната поща.

Третото място е отредено на ESET Internet Security 10. Тази програма е способна незабавно да блокира вредоносните линкове и да определи кои са фишинг сайтовете.

Тя блокира спама и проверя съдържанието на електронната поща, за да ви предпази от интернет вредители.

На четвърто място в класацията е Norton Security. Програмата предлага възможност за анализ на интернет натоварването, а след сканиране предлага доклад за безопасност.

В петицата влиза още Bitdefender Total Security 2017. След активация тази антивирусна програма предприема оптимални решения за безопасността на компютъра без участието на потребителя.