Най-новият високотехнологичен луксозен круизен кораб, MSC Seaside, ще бъде представен днес на церемония в италианския град Молфалконе, където се намира корабостроителницата Fincanteri, предава британският вестник Daily Telegraph.

Сред уникалните неща в дизайна на кораба е крайбрежна алея (най-широката алея на кораб, построявана някога), очертаваща периметъра на 323-метровия кораб, осеян с барове и ресторанти, а двата му 40-метрови стъклени подиума са направени така, че да симулират усещането, че ходите по вода.

Други главозамайващи характеристики включват пътека със стъклен под, известна като Моста на въздишките, на 16-а палуба, където гостите могат да се насладят на невиждани до момента гледки от 40 метра височина над океана, както и два панорамни стъклени асансьора, предлагащи 360-градусови гледки, докато транспортират гости между основната област с басейните и другите палуби.

Проектирани „да сближават повече от всякога гостите с морето“, над 75% от 5179-те кабини на пътническия кораб предлагат гледки към океана, включително каюти, които могат да побират до десетима гости.

A post shared by Fincantieri (@fincantieri) on

В новия кораб се намира и най-интерактивния воден парк в морето, построен с пет атракции, включително 160-метрова водна пързалка. Сред останалите възможности за забавление са двете най-дълги зип линии в морето, всяка от които се простира на 105 метра, боулинг зала, интерактивно 5D кино и симулатор на писта за Формула 1.

Круизната линия е работила с редица дигитални компании като Samsung и Hewlett Packard, за да създадат „най-голямата всеобхватна дигитална иновативна програма“, която ще бъде включена в следващите девет нови круизни кораба на компанията.

Сред предлаганите „смарт“ характеристики са още нов интерактивен дигитален навигатор, който позволява на гостите да се ориентират в кораба, както и достъп до релевантна информация за различните зони на кораба, виртуални екскурзии, интерактивна фото стена и NFC (near field communication) гривни, които позволяват безконтактни, задвижвани от разстояние и проследяващи устройства да помагат на родителите да локализират децата си на кораба.

Бленувате за круизно пътешествие? Сега ще ви откажемПомислете пак от здравословна гледна точка

MSC Seaside е вторият нов кораб, пуснат на вода тази година от круизната компания, след MSC Meraviglia, който беше представен през лятото. Той е един от шестте нови кораба, които ще бъдат пуснати до 2020 г.

Корабът ще отплава за първото си пътуване от PortMiami идния месец и ще обслужва маршрути в Карибско море.