Обикновено не посещавате Малдивите с цяла сюрия малки деца, ако не сте Джордж Клуни или Уейн Рууни. Но ето ни тук, пием от зрели кокосови орехи в тропическия рай.

Но как така хора, които не притежават тлъста банкова сметка, успяват да си позволят почивка в една от най-скъпите дестинации в света?

Тайната е в Equator Village - малък хотел на брега на плажа в Ган, най-южната точка на Малдивите, които се състоят от около 1200 малки острова в Индийския океан.

В страна с лъскави курорти и глобални вериги на иначе пустинни острови това е съвсем различно място. На първо място, хотелът е построен на мястото на бивша база на Кралските военно-въздушни сили, пропито с колониална история.

На второ място, Ган е част от свързани помежду си острови, където живеят около 20 000 души.

В резултат на това няма нужда хотелът да се занимава със скъп внос на служители и доставки. По малдивски стандарти, това намалява цената му. Дори в пика на зимния сезон двойка може да отседне при пълен пансион за около 204 евро на нощ.

Срещу това живеете като собственик на хеджфонд – три ястия на ден, всички напитки, които можете да погълнете, и много пътувания с кораб, за да се полюбувате на делфините, да се отдадете на риболов по залез слънце и да се наслаждавате на други приятни преживявания по време на ваканция на тропически плаж.

Всичко това се случва на фона на живописни градини, където през деня се разхождат пилета, а между палмови дървета са опънати хамаци.

Животът тук се свежда до събуване на обувките и забавяне на ритъма. Можете да прекарате часове в басейна, да строите пясъчни замъци на плажа, да преследвате гущери и да се отдадете на риболов на тропическа риба.

Два пъти на ден курортът организира безплатни пътувания с кораб до близките коралови рифове. Топ местата за каране на сърф на острова са напълно обезлюдени и изключително красиви.

Хотелът осигурява също безплатни колела за гостите си, за да обходят останалата част от острова и да видят как живеят местните хора в това очарователно и уникално кътче на Азия.

Ган е част от атола Адду - верига от малки острови, някои от които свързани с пътеки. 16-километровият основен път от север на юг е официално вторият по дължина в страната.

Островът има и собствено летище с редовни полети от Коломбо, столица на Шри Ланка, така че можете да стигнете до него без скъп трансфер със самолет или скутер.

Зад идиличната красота на острова се крие цветиста история. Местните жители са ревностно независими, те дори опитали да се отделят от Малдивите през 70-те години на миналия век и островите са бастион на политическата опозиция.

Това означава, че с ваканцията си на това място не подкрепяте диктатурата в страната. Така че райският пустинен остров не обременява нито съвестта, нито джоба ви.