В последните месеци ставаме свидетели на урагани, циклони, наводнения и пожари - всичко това следствие от глобалното затопляне. За съжаление, това се отразява и на някои от забележителните зимни чудеса навсякъде по света, които буквално започват да се топят.

Вижте как нарастващите температури в целия свят засягат тези шест дестинации.

Аляска

Този голям щат е изправен пред потенциален проблем, тъй като замръзналата земя се размразява и учените са загрижени за дългосрочните последици.

Според доклада на "Ню Йорк Таймс", до 2050 г. значителна част от ледената земя в Аляска би могла да изчезне, което ще освободи въглерод в атмосферата и ще доведе до покачване на глобалните температури през следващите няколко века.

Алпи

От поколения насам тази планинска верига е била мека за ски за местните жители и туристите от целия свят.

За съжаление, заснежените гледки и предизвикателните алпийски склонове може да останат в миналото, тъй като в доклад от 2017 г. на Европейския съюз за геологични науки е установено, че Алпите може да загубят до 70% от снежната покривка до края на века.

Антарктика

Този леден континент може да не е в списъка ви за посещения, но фактът, че части от него се топят, може да засегне любимите ви топли метеорологични дестинации.

Два от най-бързо развиващите се ледници в Антарктика отпускат все по-голямо количество лед, което може да доведе до увеличение на морското равнище с почти четири фута през вековете. Ако това се случи, бреговете по света ще бъдат променени завинаги.

Национален парк Glacier

Възможно е един ден националният парк Glacier в Монтана да има много малко ледници, ако текущата тенденция на затопляне продължава.

Според данните от Геоложкото изследване на Съединените щати и Държавния университет в Портланд, 39 ледници са намалели драстично от 1966 г. насам, като някои от тях са по-малки с до 85%.

Гренландия

Скоростта на топене на Гренландия влияе на нивото на морето по целия свят. Според доклад на CNN за Гренландия, най-големият остров в света губи средно 280 гигатона лед годишно между 2002 г. и 2016 г., в сравнение със средно 34 гигатона годишно между 1992 и 2001 г.

Сибир

Сибир често се използва, за да се опише колко студено е нещо, но регионът претърпява голяма промяна, благодарение на която един ден може да бъде дори обитаем заради повишението на температурите.

Една забележима промяна в ландшафта е кратер Батагиака в Източен Сибир, който се е образувал чрез топене и продължава да расте с приблизително 33 фута годишно.