Тази лятна резиденция в Oost-Vlieland, Холандия, е проектирана през 2017 г. от архитектурна фирма Borren Staalenhoef Architecten BV bna. Къщата се намира на отдалечен участък на върха на дюна. От началото на 20 в. по тези места се строят частни летни вили. Местата на застрояване са избирани произволно, но с времето се появява цяла колекция от хаотично „разхвърляни“ резиденции.

Къщата Vlieland е построена в началото на 70-те години на 20 в.

Ставало дума за проста постройка с бели пластмасови фасади. С времето тя остаряла и започнала да има нужда от обновяване. Пред авторите на проекта била поставена задачата да бъде реконструираната къщата, като бъде интегрирана по-добре в ландшафта, а също така да предлага съвременни комфортни условия за живот.

В процеса на работа някои от оригиналните елементи на старата постройка били съхранени и представени в обновена форма.



По-голямата част от новия строеж заема покривът, който по форма наподобява класическа палатка. Неговият асиметричен дизайн прекрасно се вписва с дюните наоколо.

Освен основен етаж къщата разполага с мазе, което почти напълно е вградено в земята. Вижда се само от едната страна на имота. Собствениците разполагат и с чердак. Общата площ на дома възлиза на 240 кв. метра. Основният етаж предлага обширна социална зона от отворен тип.

По целия си параметър този етаж буквално е целият остъклен. Това дава възможност за наблюдавате на ландшафта, намирайки се вътре в дома.

Стените, таваните и част от мебелите са изпълнени в светло дърво, което създава уют и привлекателна атмосфера.

На чердака е оборудвана частна зона, оформена в мека цветова палитра.

Наклонените стени и тавани правят помещенията елегантни и по-уютни.