Туристите, избрали Рим за своя дестинация тази седмица, са наградени с рядко срещано зрелище - градът е покрит със сняг за първи път от шест години насам.

Докато италианската столица обикновено се радва на топло време през февруари - при средни температури от около 12 градуса, снеговалежът е резултат от буря, наречена "Звярът от изток", посочва T+L.

Бурята, която в понеделник атакува повечето европейски държави със сериозни валежи от сняг и ниски температури, доведе до затварянето на училища и пътища в Рим, а популярните туристически атракции се превърнаха в сцена от невероятна зимна приказка.

Жителите на Вечния град, които рядко се радват на такова време, се въодушевиха, наслаждвайки се на това колко чаровен е градът, покрит със сняг.

Това е първият път от 2012 г. насам, когато Рим си организира близка среща със снежинките, припомня Deutsche Welle. Над него паднаха до около 4 см сняг за една нощ, оставяйки тези, които се събудиха в понеделник на територията му, да намерят своя собствена зимна страна на чудесата.

Вижте как изглежда тя в Instagram:

И въпреки че училищата бяха затворени, а трафикът и градският транспорт сериозно нарушени, местните се впуснаха в дейности, като каране на шейни и ски, бой със снежни топки, в които се включиха дори свещеници от Ватикана, и правене на безброй снимки на зимната красота на Рим.