Той е Хенри Форд на дизайнерските чанти.

62-годишният Кени Парк произвежда тези чанти за луксозните марки, като Michael Kors, Marc Jacobs и Coach, от повече от три десетилетия, а неговата компания Simone Holdings твърди, че допринася с около 30% за щатския пазар и с 10% за световния пазар.

“Simone е най-големият производител на оригинални чанти за луксозни марки,” казва Рьоу Хьо-санг, декан на бизнес училището към CHA University в Почеон, който е написал книга за компанията.

Парк, който е основател и председател на компанията, е „първият, който пуска система за серийно производство на дизайнерски чанти преди 30 години.”

Южнокорейската компания също така притежава популярни сгради по света, което допринася за увеличаването на личното състояние на Парк до 1.2 млрд. долара. Това се дължи основно на компанията Simone Accessory Collection Ltd., според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Парк и неговото семейство притежават 61.9% от компанията.

Компанията майка Simone Holdings отделя основния бизнес в Simone Accessory през 2015 г., когато Blackstone Group LP - най-голямата компания за дялово инвестиране в света, влага 300 млн. долара в 30-процентен дял.

Simone Acc. обяви 1.1 трлн. вона приходи (1 млрд. долара) за финансовата година, приключила на 2016 г., според финансовия й отчет.

Парк основава Simone, какъвто е прякорът на съпругата му, през 1987 г., след като открива, че както предлагането, така и броят на европейските занаятчии намаляват, докато в същото време пазарът на дизайнерски чанти расте. Той надушва възможност и се впуска в действие.

“Много марки търсеха производител, който може да осигури поръчките им бързо, на ниска цена и с високо качество,” казва Парк в книгата на Рьоу. “Тогава Парк се свързва с тях и им задава въпроса: ‘Защо не ние?’”

Днес Simone разполага с шест завода в страни, като Виетнам, Камбоджа и Китай, и произвежда чанти за над 10 марки, според компанията, която твърди, че продуктите се продават в магазините на цени около 10-пъти по-високи от тези, на които ги доставят.

Парк дори открива музей на чантите в района на Сеул Гангнам. В музея, който отваря врати през 2012 г., има над 300 чанти, в това число и такива от 16-и век.

След като години наред се концентрира върху чантите, Парк е на път да разшири своята империя. Той основава инвестиционни компании под шапката на Simone, в която той и семейството му контролират 88.9%, за да се фокусира вурху инвестиции в недвижими имоти.

През 2013 г. подразделение на Simone оглави консорциум от южнокорейски инвеститори при сделката за придобиването срещу 370 млн. долара на комплекса Washington Harbour на река Потомак в столицата на САЩ.

Друго подразделение - Simone Investment Managers Co. Ltd., пък е контролирало активи за 1.1 трлн. вона (1.02 млрд. долара) към май 2017 г., според уебсайта на компанията, и изкупува скъпи имоти по света.

През 2016 г. то е част от консорциум, който купува De Rotterdam - сграда в Нидерландия, за около 450 млрд. вона (418 млн. долара).