Пролетта е тук, а с нея и естественото желание да се освободим от всичко излишно и ненужно. Преди време една книга, разкриваща магията на подреждането, стана бестселър, но защо - защото казваше на хората, че трябва да се отърват от всичко излишно в живота си.

Ние сме Ви подготвили няколко безплатни съвета за това как да подредите и почистите дома си бързо, а резултатите да останат дълготрайно.

Как да освободим място у дома?

Нямате нужда от непотребните дрехи – ако не сте ги носили повече от година, нямате нужда от тях. Съберете ги и ги дарете, ще се почувствате много по-добре и ще освободите място за нови емоции.

Използвайте старите кутии за обувки, за да оптимизирате пространството в дома си. Вместо коланите, шаловете и шапките да са разпръснати в целия гардероб, просто ги приберете в старите кутии. Може да ги облепите с опаковъчна хартия, така че да изглеждат още по-приветливо.

Личната ви библиотека е затрупана с подарени книги или такива, които вече сте чели и не са ви били интересни – подарете ги на най-близката библиотека до вас. Така ще дадете възможност на хората, които не могат да си позволят покупката на нова книга, да четат нещо интересно и ново.

Всякакви ненужни сувенири, които събират прах, са излишни. Отворете пространство в дома си, мислете минималистично.

Как да се абонирате за спокойствие у дома, или какво е Domserviz?Близо 85% от българите притежават собствено жилище. Имотът обаче носи със себе си редица отговорности и допълнителни разходи

Чанти матрьошки - за да има повече място в гардероба ви, сложете всяка чанта в по-голяма. Освен че ще имате повече място, ще запазите чантите в по-добър вид за по-дълго време.

Изпразнете чекмеджето, в което събирате всичко. Всеки има по едно такова, пълно със стари касови бележки, копчета, етикети и всякакви други ненужни вещи. Щом нещо е попаднало в това чекмедже, то то не е ценно за вас и няма нужда да е в дома ви.

Как да почистим дома ефективно?

След като сте приключили с подреждането, вече се чувствате по-добре и е ред и на почистването. Идеята е да си освободите един ден и да свършите всичко това, работата не е толкова много, ако имате правилните помощници за тази цел.

Банята винаги предизвиква най-негативни емоции, когато става въпрос за почистване. Търкане на плочки с четка за зъби определено не е забавна работа. Това обаче може завинаги да остане в историята, благодарение на парочистачката Karcher SC 2 Easy Fix забравяте за търкането.

Без химия, без препарати, само със силата на чиста вода – бързо, лесно и ефективно почиствате банята от горе до долу. Може да я използвате върху всички твърди повърхности в дома, като санитарен фаянс, теракота, мозайка, домакински плотове, огледала, дори върху детското столче.

Чрез силата на парата не само премахвате натрупаната мръсотия, но и унищожава до 99.99% от бактериите. Чрез системата Easy Fix сменяте замърсената кърпа, без дори да се налага да я пипате с ръка.

От банята почистването се пренася и в кухнята, където парочисачката отново е незаменим помощник, който лесно премахва натрупаната мазнина и загоряла храна от котлона. А почистването на фурната вече отнема не повече от 10 минути и то без да се налага да използвате препарати.

За редовното почистване на дома от прах и замърсявания се доверете на прахосмукачка, която е лесна за употреба, не заема излишно място и няма нужда от торбички. Идеалният вариант е Karcher VC 3, която има надеждно филтриране, дори и на най-фините частици, благодарение на HEPA 12 филтъра.

Той е лесен за поддръжка и се почиства само с чиста вода. Тя е една от най-тихите прахосмукачки на пазара и е в най-високия енергийно ефективен клас, като напълно отговаря на най-новите изисквания на ЕС.

С нея може да почистите всяко ъгълче на дома, благодарение на приставката за почистване на ъгли. Меката мебел става като нова с приставката за мебели, като тя има мека четка, която може да се използва дори върху завеси и щори.

Ако искате да изперете килима и мебелите у дома, няма нужда да наемате фирма, защото благодарение на страхотната перяща прахосмукачка Karcher SE 4002, можете да свършите тази работа и сами. Чрез системата за впръскване препаратът прониква в дълбочина на замърсената тъкан и така разтваря натрупалата се мръсотия.

След това, благодарение на вградената вакуумна технология, повърхността е готова за употреба 50% по-бързо. SE 4002 може да се използва и като обикновена прахосмукачка за прах, но освен това може да се използва и за изсмукване на мокри замърсявания. Казано накратко – супер многофункционална е. Чрез включената в комплекта дюза за тапицерии можете да перете дори седалките на автомобила.

Почистването на прозорците винаги е неприятна работа, но пък с уреда за почистване на прозорци можете да намалите времето за това наполовина. С него бързо подсушавате повърхността, като няма нужда да търкате и бършете с няколко различни кърпи. Незаменим помощник е и в банята, особено ако имате душ кабина.

И като споменахме автомобила, е време да се пренесем в гаража. За идеалното почистване на външните площи на дома – гаража, градината, терасата, барбекюто и автомобила. За всички тях може да се погрижите само с един уред. Перфектна за тази цел е водоструйката Karcher K4 Full Control Car.

Благодарение на интелигентното управление на Full Control, получавате максимална свобода в действието си. Лесно контролирате режима на налягане, в зависимост от повърхността, която трябва да почиствате. В Car Kit-a получавате страхотната WB 100 супер мощна четка за почистване, която ви превръща в професионалист при почистването на автомобила и лесно може да постигнете по-добър ефект от този в автомивката.

Водоструйката е незаменим помощник у дома и има страшно много приложения. Миенето на градинската алея или къщичката на кучето вече ще е бърза и лесна работа.

С тази бърза и стегната система за почистване на дома и следването на тези стъпки ви гарантираме, че пролетното почистване ще ви отнеме много по-малко време, а благодарение на качествената изработка на немската почистваща техника Karcher, ще можете да й се доверите години наред. Повече няма да си помислите да почиствате с метла и парцал.

Почистващата техника Karcher предлага голям набор от уреди, които ви гарантират винаги перфектно чист дом. Голямото разнообразие от уреди покриват нуждите на всеки дом, в зависимост от натоварването, на което ще го подложите.

Не се колебайте да се свържете със сътрудниците на Vimax Karcher, които са сертифицирани, така че да могат да ви консултират по най-добрия начин, за да изберете уреда, от който имате нужда. Възползвайте се от пролетното намаление на всички продукти в сайта www.vimax-karcher.com.