Основателят на Amazon Джеф Безос успял само с три думи да промени начина, по който Сузи Уелч, автор на бестселъри и колумнист в CNBC, мисли за работата.

Уелч споделя пред CNBC, че била модератор на панел на събитие в Сиатъл, когато обяснила на Безос колко много харесва красотата на града и хората, които живеят там. Тя му казала: "Ако останеш достатъчно дълго в Сиатъл, можеш почти да забравиш, че Ню Йорк е центърът на вселената!"

Тогава Безос я погледнал и казал: "Къде е Ню Йорк?"

Още на момента тя знаела какво има предвид той. "Той не казваше, че Ню Йорк не е специален," обяснява Уелч. "Той намекваше, че мирогледът ми вероятно е ограничен и много вероятно е това да ме ограничава."

Според нея, Безос й намеквал, че за да успее човек в днешно време, може да му се наложи да промени мирогледа си, като напусне родния си град, щат или държава.

"Конкретно при американците много от тях се местят в различни градове, но официалните данни сочат, че над 60% от тях прекарват живота си в същия щат, в който са родени," казва Уелч. "Истината е, че не е задължително мястото, което обичате, да е най-доброто място за вашата кариера."

Когато осъзнаете това, казва тя, започвате да мислите за работата и живота малко по-различно.

Уелч подчертава, че в изграждането на кариера, която ви харесва, се включват много елементи, но трябва да внимавате да не позволявате познатостта на мястото, където живеете, да ви дърпа назад.

"Ако Джеф Безос може да попита: 'Къде е Ню Йорк?' за моя роден град, опитайте да си зададете същия въпрос за вашия," казва тя. "Това може да ви разкрие цял свят от нови възможности."