Серията продукти на компанията Xiaomi бе допълнена с ново устройства, което е предназначено за използване от деца. Става дума за ръчен часовник с дългото название Xiaomi Mi Bunny Children Phone Watch 2C.

Моделът е снабден с PMOLED дисплей с кръгла форма. Освен своята традиционна функция на часовник, устройството изпълнява и ролята на мобилен телефон. То поддържа възможност за поставяне на nano-SIM карта.

Функционалностите на телефона са ограничени. В списъка с контакти може да се съхраняват едва 10 телефонни номера. На корпуса на часовника има два бутона. Горният е предназначен за осъществяване на позвъняване, а долният – за приключване на разговор.

В случай на опасност детето може да изпрати сигнал за бедствия до телефона на родителя, натискайки едно копче. В този случай автоматично се изпраща информация за местонахождението на детето и се записва звук от заобикалящата го среда с продължителност 7 секунди.

За определяне на координатите служи модул GPS. Налични са още модул Wi-Fi и сензор за гравитация.

Този смарт часовник предлага още една функция – бял списък от контакти. Телефонът приема повиквания само от списъка. Всички останали позвънявания се блокират. По този начин детето не може да приеме повикване от непознат човек.

Samsung ще сложи смартфона на китката Идеята допада ли ви?

Xiaomi предлагат още една функция – контрол на разположението на детето. Ако последното излезе извън зададен периметър, на мобилното устройство на родителя пристига автоматично съобщение.

Детският часовник Xiaomi Mi Bunny Children Phone Watch 2C върви с каишка от силикон. Потребителите може да избират между небесносиньо и оранжево. Устройството тежи 37,8 грама. То вече е достъпно за покупка и струва около 31 долара.