Instagram би струвал повече от 100 млрд. долара, ако бе самостоятелна компания, което е 100 пъти повече от платеното за приложението през 2012 г. Това смята анализаторът на Bloomberg Intelligence Джитендра Варал.

По-рано този месец от Instagram обявиха, че са преминали границата от 1 млрд. активни потребители месечно.

Варал смята, че в следващите 12 месеца приходите на Instagram ще възлязат на над 10 млрд. долара, а до 5 г. приложението ще се ползва от над 2 млрд. души.

Днес аудиторията на Instagram е от по-младото поколение, което я прави доста привлекателна за рекламодателите. Освен това Instagram продължава да отчита сериозен ръст и в САЩ, за разлика от Facebook.

Facebook събирала данни и за мобилните ни разговориКак можете да видите дали Facebook пази данни за вашите телефонни контакти и обаждания

Според данни на eMarketer, в следващите 12 месеца приходите на Instagram могат да съставляват около 16% от съвкупните на Facebook спрямо 10.6 на сто за преди година.

Приложението наскоро представи и възможност за добавяне на видео съдържание (IGTV), което се очаква да продължи невероятния темп на ръст на приходите, а и да помогне в борбата срещу Youtube на Google/Alphabet.

Акциите на Facebook поевтиняха вчера с 2.67 на сто, до 196.35 долара за брой, след като през изминалата седмица достигнаха до рекордните 203.55 долара.