Търсите начин да промените диетата си, за да постигнете красиво тяло? Знаете ли, че комбинацията на някои храни може да ви помогне да загубите повече тегло? Никой не обича ограниченията, когато става дума за диети, затова съчетанието на тези продукти ще ви помогне да бъдете сити и да слабеете.

1. Овесени ядки + фъстъчено масло

Овесът е чудесен източник на важни витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, с високо съдържание на разтворими фибри, което спомага за намаляване на холестерола и нивата на кръвната захар, стимулира здравите чревни бактерии и увеличава чувството за ситост.

Фъстъчено масло е има около 25% протеин, с ниско съдържание на въглехидрати и зарежда със здравословни мазнини, което го прави подходящ за хора с диабет тип 2 или за тези, които следват диета с ниско съдържание на въглехидрати.

2. Моркови + Тахан

Морковете се считат за невероятно здравословна храна - те съдържат около 10% въглехидрати, много фибрите и малко захари. В допълнение те са отличен източник на витамин А под формата на бета-каротин и добър източник на няколко витамини от групата В, витамин К и калий.

Таханът от своя страна е зареден с витамини и минерали и е богат източник на протеин. Той доказано намалява приема на калории, което насърчава загуба на тегло. Освен това сусамените семена имат противовъзпалителни свойства и са гаранция за здрав стомах.

3. Спанак + ябълка + джинджифил

Спанакът е с ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на неразтворими фибри – идеално за за храносмилането, съдържа високи количества каротеноиди, витамин С, витамин К, фолиева киселина, желязо и калций и намалява оксидативния стрес.

Ябълките се състоят от 85% вода, имат ниска енергийна плътност и ниско съдържание на калории, а освен това са доказали, че спомагат за загуба на тегло. Те са богати на фибри, което помага за по-лесното засищане. Те благоприятстват контрола на кръвната захар, здравето на сърцето, редуцират риска от рак.

Джинджифилът се отличава с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Помага за изпразването на стомаха, което може да бъде полезно за хора с лошо храносмилане и дискомфорт.

4. Смокини + Бразилски орехи

Смокините са с ниско съдържание на калории и нямат мазнини, което ги прави идеални за здравословна закуска. Те са богати на фибри, които помагат за борба със запека и дават усещане за ситост. Те съдържат също и много антиоксиданти, за които се смята, че помагат за борбата със свободните радикали в нашето тяло.

6 вкусни двойки храни, които не бива никога да комбинирате Ето шест двойки храни, които трябва да избягвате, ако искате да се чувствате добре

Бразилските орехи са богати на фибри, което помага за понижаване на холестерола. Те са добър източник на антиоксидант, наречен селен, който поддържа имунната функция и повишава метаболизма. Честото потребление може действително да помогне при загуба на тегло, тъй като ви кара да се чувствате сити.

5. Ананас + лимонов сок

Ананасът е с ниско съдържание на калории и има високо съдържание на вода, което го прави идеалната здравословна храна за отслабване. В допълнение, ананасът е богат на фибри, които позволяват преминаването на храната през храносмилателната система и стимулира отделянето на стомашни и храносмилателни сокове.

Лимонът помага за изгарянето на мазнините в тялото по-бързо и по-ефективно от другите храни. Флавоноидите стимулират храносмилателната система и повишават секрецията на храносмилателните сокове.

6. Яйца + авокадо

Яйцата са източник на важни протеини, дават енергия и засищат. Те са идеалният начин да сте здрави, без да консумирате твърде много калории, което е чудесен начин да държите теглото под контрол.

Авокадото има висока хранителна стойност и подпомага поддържането на теглото. То осигуряват важни хранителни вещества, за да поддържате високи енергийни нива и добро здраве. Освен това съдържа фитохимикали, които са естествен източник на гориво за вашето тяло.

7. Маслини и домати

Маслините са здравословен източник на фибри, осигуряващи почти 20% от дневните нужди. Високият прием на фибри помага за правилното функциониране на храносмилателната система и стимулира движението в червата. Храните, които са с високо съдържание на фибри, създават чувство за ситост и контролират грелинът (хормон на глада).

Доматите съдържат голямо количество ликопен - антиоксидант, който е много ефективен при извличането на свободни радикали, причиняващи рак. В допълнение те съдържат изобилие от витамин А и калий, както и желязо. Пресните домати също са с ниско съдържание на въглехидрати (4%).

8. Диня + балсамов оцет

Здравословните предимства на динята включват предотвратяване на бъбречни заболявания, високо кръвно налягане, рак, диабет, сърдечни заболявания, топлинен удар, дегенерация на макулата и импотентност. Тя съдържа само 46 калории на чаша и 92% вода, което я прави идеална за отслабване. Интересното е, че дините са с високо съдържание на витамин С и витамин А.

Високото антиоксидантно съдържание на балсамовия оцет го прави известен и с много невероятни ползи за здравето, включително контрол на диабета, контрол на кръвното налягане, кръвообращението и предотвратяване на камъни в бъбреците. Освен това подобрява киселинно-алкалния баланс на организма. Оцетът помага да контролирате апетита и засилва метаболизма.

9. Банани + Спанак

Бананите подпомагат отслабването, намаляват затлъстяването, лекуват чревни нарушения, облекчават запека, полезни са при анемия, туберкулоза, артрит, подагра, бъбречни и уринарни нарушения. В допълнение бананите не съдържат никакви мазнини и един плод има около 90 калории. Те също така засищат и потискат желанието за сладко.

Спанакът е богат на протеин, който помага за растежа и развитието на мускулите. Те също така увеличават способността на тялото да лекува рани и дават тласък на метаболизма.

10. Сьомга + авокадо

Сьомгата е перфектният избор за всички, които искат да отслабнат и да поддържат тегло заради високото съдържание на протеини. Тя богата на полезни мазнини, а те помага за здравословната загуба на тегло.