Трима изпълнителни директори от застрахователния сектор споделиха пред Reuters, че са провели разговори с представители на Amazon относно възможността за пускането на специализиран сайт.

Един от източниците споделя, че компанията е провела множество срещи с представители от сектора, докато другият е на мнение, че за момента няма окончателно решение за пускането на нов продукт на пазара.

„Amazon заема все по-голяма част от дома ни, независимо дали става въпрос за продукти, доставяни до жилището ни, наблюдение или пък интернет и умни устройства. Ето защо можем да предположим, че застраховките на дома, както и на колата ще са следващата стъпка на компанията в бъдеще“, споделя анализаторът на Morningstar Ар Дже Хотови.

Най-популярните маркетплейс сайтове във Великобритания сравняват цените на застраховките за дома и колата ни.

20 от най-умните неща, които Джеф Безос е казвал през годинитеПрез последните 20 години основателят на Amazon сподели голяма доза мъдрост, която може да бъде полезна на всеки

Евентулният старт на подобен сайт би дал възможност на Amazon за реализирането на нови крос продажби, или иначе казано - на свързани продути.

Проучване на GlobalData наскоро посочи, че 18% от клиентите заявяват, че биха закупили застраховка за дома или колата си от Amazon, което е възможност за сериозен пазарен дял, но също и за допълнителни продажби.

Двата най-популярни сайта във Великобритания са comparethemarket.com и GoCompare.com, които сравняват офертите на различни застрахователи.

Един от източниците на Reuters споделя, че сайт на база сравнението на цените на отделните компании е по-близък до стратегията на Amazon, отколкото обвързването им само с един застраховател.

10 малко известни факти за AmazonПрез 1997 г. главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос обеща да осигури на акционерите стойност в дългосрочен план, а това обещание далеч не се оказа празно

Припомняме, че през 2016 г. Google стартира подобен сайт във Великобритания и САЩ, но след около година преустанови дейността му поради нисък трафик.

В САЩ Amazon наскоро се обедини с Berkshire Hathaway и JP Morgan в целта си да намалят разходите за здравеопазване, а също така предлага и кредити за малки бизнеси.