Спортът не е само отличен начин за укрепване на здравето, но също така и неизчерпаем източник на енергия. Това казва Маша Ефросинина, създател на благотворителния проект Charity Weekend.

Тренирам почти всеки ден от години. Това е част от живота ми. Чувствам се зле, когато пропусна тренировка. Упражненията не ме изтощават, а ме зареждат със сила и енергия. Когато се редят изтощителни работни дни, обичам да се отдам на тренировки – така повишавам издръжливостта си в пъти.

Ефросинина дава няколко съвета на онези сред нас, които искат да започнат редовно да тренират.

1. Кажете на приятели или партньора си да ви подарят карта за фитнес

Но при едно условие – този, който ви връчи такъв подарък, след време да провери наистина ли тренирате или не.

2. Опознайте биологичния си часовник

Разберете нещо много важно – кога през деня сте максимално активни. Наприме за някои това е утрото, за други - вечерта.

8 вкусни закуски след тренировкаКоито ще ви помогнат да отслабнете

3. Купете си готин спортен екип

Това е инвестиция във вас, в здравословния ви начин на живот, хранене и хигиена. Когато екипът за спортуване е удачно избран, това ще ви стимулира да посещавате залата.

4. Определете какво натоварване можете да поемете

Експериментирайте с натоварването. Разберете какво можете да понесете, така че да не се чувствате некомфортно след часове. Установете и кои тренировки ви харесват – пилатес, йога, стречинг, танци или нещо друго.

5. Сложете пари под ключ

Звучи странно, но ако нито един от предходните съвети не ви помага, пробвайте петия – заделете сума пари, която ще може да използвате за лични цели, ако в продължение на половин година редовно тренирате.