Азиатските акции изтриха първоначалните си печалби и записаха понижение днес, като китайските пазари са фокусирани сериозно върху рисковете от търговската война между Китай и САЩ и не се повлияха особено от облекчаването на напрежението за бизнеса в Северна Америка и Европа.

Лидерите на САЩ и Канада изразиха оптимизъм в сряда, че преговорите около НАФТА ще доведат до споразумение преди крайния срок в петък, дни след като САЩ и Мексико достигнаха до двустранно споразумение.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI се понижи с 0.2% като ръстът на някои от пазарите в региона бе неутрализиран от загубите в Китай.

Индексът Shanghai Composite изгуби 0.8%, докато хонконгският Hang Seng се понижи с 0.7%.

Новите щатски мита върху китайски внос на стойност 200 млрд. долара се очаква да влязат в сила по-късно следващия месец.

Австралийският основен индекс нарасна с 0.1%. Японският Nikkei първоначално докосна тримесечен връх след ръста вчера на Уолстрийт, но ограничи ръста си и последно нарастваше със скромните 0.05%.

Южнокорейският KOSPI отчита повишение от 0.1%.

Щатските акции продължиха ръста си вчера, като S&P 500 и Nasdaq завършиха на рекордно високи нива в четвърта поредна сесия, след като технологичните акции повишиха индексите, а обещаващите преговори около НАФТА засилиха инвеститорското доверие.

Канада се присъедини към преговорите за обновяване на 24-годишното споразумение НАФТА, след като Мексико и САЩ обявиха в понеделник, че са сключили двустранна сделка, която даде тласък на акциите в началото на седмицата.

От Белия дом преди време обявиха, че искат да приключат с НАФТА, преди да преговарят с Китай.

Британският паунд скочи, след като опасенията за “твърд брекзит“ отслабнаха, след изказване на главния преговарящ на ЕС, който даде индикации за заемането на адаптивна позиция към Великобритания при преговорите.

Паундът поскъпна до 3.5-седмичен връх от 1.3039 долара, продължавайки ръста си, след като скочи с над 1% вчера.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, изпитваше затруднения близо до четириседмичното дъно от 94.434 пункта, достигнато във вторник, които се дължаха и на скока при паунда.

Еврото отчита леко понижение, отстъпвайки до 1.1699 долара, след като нарасна с 0.1% в предходния ден. Доларът се търгува почти без промяна спрямо йената на ниво от 111.62, след като вчера поскъпна с 0.4%.

Китайският юан поевтиня с 0.15%, до 6.8301 за долар в ранната търговия днес.

Инвеститорите действат предпазливо с турската лира, която отстъпи до двуседмично дъно вчера, след като рейтинговата агенция Moody’s понижи рейтинга на 20 турски банки, нанасяйки пореден удар на страната.

При суровините петролът от сорта брент поскъпна с 0.1%, до 77.20 долара за барел, докато фючърсите на щатския лек суров петрол се оскъпиха с 0.2%, до 69.64 долара за барел.