Водеща тема на 22-о издание на Ecomondo ще бъде кръговата икономика - допреди няколко години само теория, а днес действаща практика в най-развитите индустриални страни, благодарение прилагането на регулации и финансиране, насърчаващи развитието й.

На предстоящия Панаир в Римини (Италия) от 6 до 9 ноември на сцените на Ecomondo и Key Energy ще бъде отбелязан както празникът на кръгова икономика, така и развитието на възобновяемата енергия: извършващите се големите промени в света на зелената икономика с международен и бизнес подход.

12-ото издание на Key Energy се утвърждава като катализатор и двигател за развитието на бизнеса във всички стратегически сектори на възобновяемата енергия и енергийната ефективност.

Двете топ събития, организирани от Italian Exhibition Group, ще се проведат едновременно на 129 000 квадратни метра изложбени площи, готови да посрещнат над 1300 компании с участие, което през миналата година достигна 116 000 посетители, с повече от 90 000 квалифицирани купувачи.



Изложението ще предложи повече от 200 мероприятия, срещи и семинари. Всичко това благодарение на подкрепата на научни комитети от най-висок ранг, под председателството на проф. Фабио Фава (Ecomondo) и инж. Джани Силвестрини (Key Energy), едни от най-добрите експерти в съответните дисциплини в Италия и чужбина.

Проф. Фабио Фава предостави предварително обща презентация на приоритетите и потребностите на северноафриканския регион, които ще бъдат обсъдени на Ecomondo: последиците от климатичните промени в средиземноморския регион върху риболовната индустрия, водното биоразнообразие и аквакултурите ще бъдат във фокуса
на конференцията, озаглавена The Marine Bioresources in a changing Mediterranean Sea (Морските биоресурси в променящото се Средиземно море).

Средиземноморският регион се нуждае от по-устойчиво използване на рибните запаси и системите за аквакултури; в тази връзка на конференцията Sustainable Fishery and Aquaculture: New Strategies and Technologies (Устойчиво рибарство и аквакултури – нови стратегии и технологии) ще бъдат представени нови технологии за подобряване на устойчивостта. И двете събития са включени в програмата на Ecomondo за четвъртък, 8 ноември.

Друга важна тема ще засегне основните проблеми, свързани с пластмасата в Средиземно море, както и възможните алтернативи и регламентите на Европейския съюз. Високопоставени експерти по политиките и представители на индустриалните сектори, публичните институции, на Европейската комисия и на Парламента ще участват в обсъждане на тема Single use plastics and Marine Litter in Mediterranean sea: problems and solution (Пластмаси за еднократна употреба и морски отпадъци в Средиземно море – проблеми и решения), предвидено в програмата на Ecomondo за петък, 9 ноември.

Желаещите да посетят ЕКОМОНДО 2018 могат да се регистрират тук . След като получат по имейла парола за достъп, трябва да влязат на https://en.ecomondo.com/visit/reserved-area и да активират своя Invitation code (F9BUL), след което да принтират билета си.

За допълнителна информация и посещение на събитието бихте могли да се обърнете към представителя на панаира за България: Чавдар Горчев, тел.: 00359 899190961, office@expobusinesspartners.net, www.expobusinesspartners.net.