Мислите два пъти преди да сложите парче лимон във водата

Лимонената водата е хвалена за какво ли не - от помощник за отслабване до засилване на метаболизма. Но се оказва, че ако поискате парче лимон в чашата си в ресторанта, може да не правите най-добрия избор.
Изследователи от университета Климънсън са установили колко активни са бактериите от Е. coli при работа с лед, както и при измиване и съхранението на лимоните. (Всеки е виждал купа с лимони на бара, нали?) Те установиха, че влажните лимони поглъщат 100 процента от бактериите, а сухите лимони абсорбират 30 процента.
Да, четете това право: 100 процента от бактериите!
Проучването също така установява, че лимоните, съхранявани при стайна температура в продължение на 24 часа, имат повече Е. coli в сравнение с тези, които са били охлаждани една нощ (но дори и по тях има следи от бактерии след съхранение).
10-те най-здравословни храни на земятаКонсумирайте ги всеки ден, за да сте здрави
19 процента от бактериите от ръцете на барманите пък са пренесени и върху леда.
Така че комбинацията на лед и лимон знаете какво означава. Може би е по – добре да поръчате добрата стара обикновена вода.