Докато времето навън е приятно и слънчево, нямате проблем с физическата активност. В следващия момент студеният вятър и ниските температури се настаняват удобно в географската ви ширина.

Навикът ви да тренирате леко е спънат. Вече ги няма приятните условия за дълги разходки, а сутрин студът не ви пуска от дома.

За да продължите да бъдете също толкова мотивирани, колкото досега, има начини да се преборите с критичния преход. И през есента и зимата можете да тренирате редовно.

1. Преработете графика си

Есента се свързва и с връщането към активния и натоварен работен режим. Преразгледайте графика си, за да откриете пролука, която да използвате за тренировка. Физическите упражнения ни правят по-здрави и по-щастливи. Не се отказвайте от тези ползи именно през студеното време.

2. Започнете с предизвикателството „лицеви опори“

Лицевите опори тренират почти всеки един мускул в тялото ви, спомагат за укрепване на гръдния кош, ръцете и т.н. Ето каква е целта ви – започнете с по 10-15 лицеви опори на ден до края на зимата. Постепенно увеличавайте натоварването и сериите.

15 начина да имате по-здравословна есенВземете гореща вана, сипете си топла напитка и се наспете


3. Поставете си нова цел за разходките

Чували сте призива за 10 000 стъпки дневно, нали? През студеното време не спирайте да се разхождате. Просто намалете целта до 8 000 крачки.

4. Не забравяйте водата

Хидратирането е ключово както през лятото, така и през студените месеци.

5. Преборете се с лошото настроение

Лесно е да тренирате, когато навън е слънчево и приятно топло. Студът създава препятствие – навън е облачно, студено, влажно, мрачно... Как да тренирате при такова време? Не се поддавайте на лошото настроение.

Съвет: За да „стрестнете“ мускулите и да излезете от комфортната си зона, препоръчваме да пробвате различен тип тренировка всеки месец – аеробика, зумба, йога и т.н.