Районът на Санфранциския залив е известен с това, че е много скъпо място за живот, дори и за служителите в технологични компании, които получават високи заплати.

Около 60% от служителите в технологични копании не могат да си позволят дом в Сан Франциско, писа преди време Business Insider.

Наскоро излязоха други интересни данни - 58% от служителите в технологични компании казват, че нарасналите разходи за живот са ги принудили да отложат решението да имат на деца, според проучване на приложението Blind, в което служители (основно в технологични компании) коментират анонимно работното си място.

В проучването са участвали 8 284 души като повечето от отговорите са на служители в 14 големи технологични компании. Близо 70% от служителите на Apple са заявили, че високата цена на живота в района ги е принудила да отложат създаването на семейство.

Процентът е по-голям, в сравнение с която и да е друга компания, включена в проучването. Над 60% от служителите в Cisco, eBay, Uber, Google и LinkedIn са заявили същото.

Между 50% и 59% от служителите на Amazon, Intel, Lyft, Facebook, Booking.com и Salesforce казват, че са отложили решението си да имат деца заради високите разходи за живот. Единствените две компании, където по-малко от 50% от служителите са заявили това, са Microsoft и Oracle —около 49% и 44%, респективно.

Когато частен самолет излиза по-евтино от наемите в Сан ФранцискоНаемите и цените на имотите в Сан Франциско и района около него са толкова високи, че правна кантора е прибегнала до интересна алтернатива на наемането на работа на скъпо излизащи местни адвокати


Средностатистическият служител в технологична компания в района на залива Сан Франциско заработва 142 000 долара годишно, според доклад на компанията Hired.

Шестцифрената заплата не е никак малка, но в район, където средната цена на жилищата е около 900 000 долара и в свят, където средните разходи за отглеждането на дете е над 230 000 долара, това може да не е достатъчно, когато става въпрос за увеличаването на семейството.

Отлагането на раждането на деца е национална тенденция. То не е специфично за района на Сан Франциско.

Отглеждането на деца в САЩ е по-скъпо, от когато и да било, а парите са една от основите причини, поради които представителите на поколението на хилядолетието нямат деца или имат по-малко деца, отколкото са си представяли, че ще имат, информира Business Insider по-рано през годината, позовавайки се на проучване на The New York Times.