Закуските в хотел Majestic Hotel & Spa в Барселона бяха определени за най-добрите в Европа.

Хотелът получи наградата Prix Villégiature, която се присъжда всяка година на най-доброто място за настаняване в целия свят.

Жури, състоящо се от 23 журналисти от 24 страни, в продължение на 15 години всяка година избират най-добрите хотели в няколко категории: дизайн, цена, лукс и т.н. Наградите се разпределят и по региони: Европа, Африка, Близък Изток и Азия.

Хотелът от веригата Majestic в каталунската столица получи признанието за „най-добрата закуска в хотел в Европа“. В създаването на Majestic Breakfast Experience е взел участие шеф-готвачът Нандо Хубани, който е носител на звезда Мишлен.

Тайната му се крие в съчетаването на качествени местни продукти, а акцент се поставя върху средиземноморската диета. Последното сериозно се цени от клиенти и експерти.

Основните елементи в закуската в Majestic са плодове, фрешове, зърнени храни, колбаси, домашни десерти и ястия, които се приготвят на място.

15 начина да имате по-здравословна есенВземете гореща вана, сипете си топла напитка и се наспете



Присъждането на наградата съвпадна с 100-ия юбилей на хотела, разположен на Пасео де Грасия, в който немалко прочути хора са отсядали – кралици, Ърнест Хемингуей, Пабло Пикасо и Жоан Миро.