Финансовите пазари отдавна вече не са запазено място за хората с бели якички и професионалните трейдъри и инвеститори. На тях вече има място за всички, които искат активно да управляват собствените си финанси.

Все пак именно Вие сте най-заинтересовани Вашите лични спестявания да бъдат защитени от инфлация и да носят бъдеща доходност.

Ако сте спестили достатъчно средства, които да Ви стигнат за най-малко шест месеца, вероятно е най-подходящото време да помислите за инвестиции в реални активи или деривати. Те ще позволят да използвате по-добре парите си.

След като разберете най-сериозните причини да направите инвестиции, ще бъдете по-добре подготвени да определите инвестиционната си стратегия.

Както е известно, акциите и част от финансовите инструменти се търгуват на фондови борси, но тези борси не са достъпни за повечето непрофесионални инвеститори и затова ще трябва прибегнете до услугите на финансов посредник.

Една от възможностите да направите вашата инвестиция е чрез търговска банка, но тя ще Ви отнеме повече време и Ви струва доста скъпо поради различните банкови такси. Друга възможност за инвестиции на финансовите пазари е да вложите капитала си в хедж фонд.

Тук обаче проблемът е, че Вие на практика нямате никакъв контрол върху собствените си финанси и нямате представа точно как се влагат те поради ниската прозрачност на повечето от тези фондове.

Третата възможност за инвестиции на финансовите пазари е чрез финансов брокер. Тя Ви осигурява директен достъп до пазарите, на които искате да инвестирате и то при много по-ниски разходи, в сравнение с банките.

Междувременно, Вие имате пълен контрол върху вашия капитал и имате последното решение къде да бъдат инвестирани Вашите лични средства. Освен това, ще можете да наблюдавате 24/5 представянето на избраните от Вас активи на платформата, която предлага Вашият финансовия брокер.

Трябва да отбележим, че сериозните брокери Ви предоставят бърз и лесен достъп до стотици, а най-големите дори до хиляди финансови инструменти, като акции, облигации, индекси ETF-и, валути, суровини и дори криптовалути.

Admiral Markets, например, Ви предлага над 8000 инструмента за инвестиции и търговия на финансовите пазари.

За повече информация как да инвестирате на финансовите пазари и кои инструменти да изберете можете да се свържете с екипа на Admiral Markets UK клон България на 02/981 11 11 или да пишете на info@forextrade.bg.

А ако сте се насладили на това видео, можете да го харесате и да се абонирате за YouTube канала Admiral Markets на Български.