Дискордиа - една от най-бързо развиващите се транспортно-логистични компании в Европа, отбелязва впечатляващ ръст през последните 5 години.

Над 4.5 пъти нараства флотилията от превозни средства, с които водещата българска компания оперира, достигайки 535, броят на служителите понастоящем е 850 души, а приходите се покачват от 32 на 125 млн. лв.

„За нас работата на силно конкурентен пазар като европейския е огромно предизвикателство, но и мотивация да се развиваме активно и все по-успешно", заяви Христо Христов, изпълнителен директор на Дискордиа.

"В работата си поставяме ключови стандарти за качество, оптимизация на ресурсите, внедряване на най-нови технологии и професионално обслужване", допълни още той.

След представянето на 500-ия камион, плановете за бъдещ растеж на Дискордиа се допълват от направената поръчка за още нови и модерни превозни средства. До началото на 2020 г. флотилията на компанията ще включва 680, а две години по-късно – 1130 камиона.

През последните 5 години Дискордиа бележи впечатляващ средногодишен ръст от 35–40% благодарение на десетки иновативни решения, които значително оптимизират работата.

Офисът на Дискордиа

Прилагайки един различен и иновативен бизнес модел, компанията се превръща в реален пример за това как внедряването на оперативна ефективност и постоянно намаляване на разходите чрез най-нови, високотехнологични и опазващи околната среда системи води до забележителен растеж и устойчивост.

Бързият темп на развитие се дължи също и на иновативните технологии, като Microsoft Dynamics NAV, NaviTrans, DynaFleet, Map&Guide, Transics, които компанията непрекъснато внедрява.

Те спомагат за ефективно управление на процесите във фирмата, за цялостна оптимизация на транспортния процес, контрола по изразходването на гориво и безопасността по време на работа.

Позовавайки се на новаторството като основа за своето развитие, Дискордиа привлича водещи специалисти във всички сфери на транспорта и спедицията и задава ключови промени в сектора в Европа.