Милиардерът инвеститор Джордж Сорос е продал всичките си акции, които притежаваше от Facebook, и значително е намалил дела си в Netflix и Goldman Sachs.

Всичко това се е случило точно преди те драстично да поевтинеят, което към момента му спестява 17.7 млн. долара, пише Daily Mail, като се позовава на информация в Baron's.

Акциите на Facebook и Goldman отчитат най-ниските си стойности от началото на годината именно в последните дни, като понижението само от началото на октомври е съответно 20% за социалната мрежа и 15 на сто за инвестиционната банка.

Спадът при Netflix e дори още по-голям – 29%.

Джордж Сорос дари близо 80% от състоянието сиМилиардерът е прехвърлил 18 млрд. долара на своята благотворителна организация Open Society Foundations


Фондът на Сорос Soros Fund Management също така е намалил дела си в Spotify Technology и е увеличил вложенията си в Microsoft, както и е инвестирал за първи път в Walt Disney, Kraft Heinz Co, Mondelez International Inc, Micron Technology и др.

Към 30 септември Soros Fund Management притежава инвестиции на стойност 4 млрд. долара, сред които акции от 169 компании.

Сорос е най-известен като човека, който „разори Централната банка на Англия“, след успешен залог срещу британския паунд през 1992 г. Според някои източници, тогава Сорос печели 1 млрд. долара.