Доли Партън замразява остатъците от храна. Сара Джесика Паркър избира за своите деца домашно изработени дрехи, а Уорън Бъфет - един от най-богатите предприемачи в света, използва купони, за да плаща поръчките си в MacDonald’s.

Това са причудливите навици на богатите и популярни хора. Експерти са убедени, че именно тези трикове им позволяват грамотно да управляват финансите си.

Живейте под възможностите си
Уорън Бъфет се премества в настоящия си дом за 30 000 долара в края на 50-те години на 20 г. Той определено може да си позволи по-разкошна къща. Според информация на изданието Business Insider, бизнесменът вече не влага пари в недвижими имоти.

Бъфет е изчислил, че купуването на нова къща без желание да се преместите в нея е безполезен харч. Последната си резиденция богаташът придобива преди 40 години. Именно навикът да живее под нивото на финансите си му е спечелил статуса на милиардер.

Купувайте на едро
Във видео за Vanity Fair американският предприемач Марк Кюбан съветва да купуваме продукти от първа необходимост – например паста за зъби, на едро. Особено ако в момента продуктът е на промоция. Кюбан смята, че този начин на пазаруване позволява да планираме разходите си в бъдеще.

Инвестирайте средства в точната кола
По данни на Carfax автомобилите могат да се обезценяват до 25% на година. Поради тази причина Марк Закърбърг предпочита да кара своя Volkswagen GTI, а не Ferrari. Преди да купувате кола, изчислете плюсовете и минусите.

5 книги, които ще подобрят финансите ви Прочетете поне една от тях още този месец

Не пренебрегвайте икономичната класа
Основателят на IKEA Ингвар Кампрад нямал нищо против да пътува в икономичната класа на самолетите. Дори средствата да ви позволяват да пътувате във вип класа, никога не е излишно да спестите този разход.

Използвайте купони
Не вярвайте на стереотипите, че само бедняците са разплащат с купони. Кристен Бел и други холивудски звезди редовно използват купони, намаления и трупат бонуси в магазините, в които пазаруват.