69-годишен холандец не успя в опита си да смени законно възрастта си и да се подмлади с 20 години.

Миналия месец Емил Рателбанд заведе дело срещу холандското правителство с иска рождената му дата да бъде сменена от 11 март 1949 г. на 11 март 1969 г.

Вчера съд в град Арнем отхвърли иска му за промяна на възрастта, заявявайки, че Рателбанд “е свободен да се чувства с 20 години по-млад, отколкото всъщност е и да се държи сякаш това е така,” но всъщност промяната на акта му за раждане не е възможна.

“Ако бъде променена датата на раждане, тогава 20 години данни ще изчезнат от регистъра на ражданията, смъртните случаи, браковете и регистрираните партньорства. Това пък ще доведе до най-различни други правни и социални последици,” обявиха от съда.

Рателбанд първоначално искаше да премахне две десетилетия от възрастта си, за да подобри шансовете си с жените в приложението за запознанства Tinder.

“Чувствам се много по-млад, отколкото всъщност съм, аз съм млад Бог, мога да имам всички момичета, които поискам, но не и след като им кажа, че съм на 69,” заяви Рателбанд пред AFP.

Най-привлекателните за жените мъжки професииИ обратното

“Чувствам се млад, в страхотна форма съм и искам това да бъде законово признато, защото се чувствам тормозен, огорчен и дискриминиран заради възрастта ми.”

Той сравнява опита си да върне стрелките на часовника с това, че някои хора се самоопределят като транссексуални.

“Живеем във време, в което човек може да смени името и пола си. Защо аз да не мога да определям собствената си възраст?” пита Рателбанд, цитиран от BBC.

В решението на съда се казва, че Рателбанд разполага с други правни средства, до които да прибегне, ако наистина се чувства като жертва на дискриминация въз основа на неговата възраст.