Въпреки сравнително стабилния октомври месец, ноември се оказа черен за криптовалутите, a през декември изглежда колебанията продължават.

Криптопазарът изглежда се намира в свободно падане, след като битконът изтри почти 40% от стойността си и падна под 3500 долара. В края на ноември бе най-големият седмичен спад за най-популярната криптовалута от април 2013 г. насам.

Като цяло пазарната капитализация на цифровите валути се срина до 126 милиарда долара, а тази на биткойна падна под 70 милиарда, информират от Адмирал Маркетс в годишния си обзор за криптовалутите.

В същото време цената на етериум се гмурна под 100 долара и това позволи на етера да бъде изместен от по-стабилния рипъл от второто място по пазарна капитализация.

Димитър Цонев: Инвестирайте в ценни метали Не смятам, че когато има инфлация и петролът върви нагоре, е времето да се държат пари в банките, каза управителят на българския клон на Адмирал Маркетс


“Ако негативните настроения около криптовалутите продължат, можем да видим ново дъно на криптопазара в началото на 2019 г. Цената на биткойна може да се срине дори под 2500 долара, а общата пазарна капитализация на криптовалутите да падне до $100 милиарда”, смята Димитър Цонев, управител на Admiral Markets UK клон България.

“По-късно през 2019 г. вероятно ще станем свидетели на възстановяване на пазара на криптовалути. Цената на биткойна може да се върне над пробитата в средата на ноември ключова подкрепа от 6000 и дори да достигне 7000 долара”, прогнозира Цонев.

Колко пари ще загубим от инфлация през 2018 г.?На 1 септември 2017 г. индексът NASDAQ затвори на нива от 5986 пункта, докато на 1 септември 2018 г. същият индекс приключи търговията на 7665 пункта. След елементарни сметки от аритметиката, ще видим, че това е ръст от 1648 пункта, което е около 21.5%. След като извадим инфлацията, ще получим възвръщаемост на инвестицията от 18% за този период.


“Един подобен ръст на най-голямата криптовалута ще издърпа и останалите й конкуренти, което ще изкачи пазарната капитализация обратно до около 600 милиарда долара.”

Как да се възползваме от понижаващите се цени на криптовалутите?

Един от най-добрите варианти за това са договорите за разлика (CFD-та), които Ви дават възможност да откривате, както дълги, така и къси позиции. Освен това, при търговията със CFD-та имате възможност да използвате и ливъридж, чрез който можете да отваряте позиции, по-големи от Вашия личен капитал.

За повече информация как да търгувате криптовалути можете да се свържете с екипа на Admiral Markrets UK клон България на 02/981 11 11 или да им пишете на info@forextrade.bg.

Ако това видео Ви е било полезно, можете да го харесате и да се абонирате за YouTube канала Admiral Markets на Български. Лек и успешен ден.