Падението на бившия колоездач Ланс Армстронг му струва милиони долари за съдебни дела и изгубени рекламни приходи, а той твърди, че нещото, което го е спасило, е инвестицията му в Uber.

"Това спаси нашето семейство," заяви Армстронг в интервю за CNBC. През 2009 г. Армстронг инвестира 100 000 долара в прохождащата тогава компания за рисков капитал на Крис Сака, Lowercase Capital.

Според Армстронг по-голяма част от парите са били инвестирани в Uber, която по онова време е била оценявана на едва 3.7 млн. долара. Днес, докато компанията се подготвя за своето първично публично предлагане на акции (IPO), някои банки оценяват Uber на 120 млрд. долара.

Когато вложил парите си в компанията на Сака, Армстронг не заел, че той инвестира в Uber. „Мислех си, че купува акции на Twitter от бивши служители, докато всъщност най-голямата инвестиция на Lowercase бе Uber."

Как изглеждат краката на колоездач след 16 етапа на Тур дьо ФрансСнимката вече има 15 000 харесвания в Instagram

Армстронг отказва да каже в колко точно се е превърнала неговата инвестиция, но заявява, че сумата е "прекалено добра, за да е истина."

В добавка към това, че изгуби доходоносни рекламни договори, Армстронг трябваше да плати милиони долари в извънсъдебни споразумения, след като стана ясно, че колоездачът е взимал допинг, за да подобри представянето си. В интервю с Опра Уинфри през 2013 г. Армстронг призна за допинга.

Той избегна най-скъпо струващото дело срещу него, след като през април обяви, че е постигнал извънсъдебно споразумение на стойност 5 млн. долара. Правителството щеше да настоява за 100 млн. долара, ако се бе стигнало до съд. Преди това Армстронг бе платил над 20 млн. долара по няколко други дела и извънсъдебни споразумения, според Guardian.