Ако смятате, че вашето пътуване по празниците е било кошмарно, навярно ще преосмислите твърдението си, след като прочетете редовете по-долу.

Според The ​​Points Guy, пътниците на полет на Delta от Пекин, Китай, до Сиатъл, Вашингтон, са преживели наистина голямо отклонение в маршрута, кацайки на отдалечения остров Шемя в Аляска сутринта на 24 декември.

На 194-те пътници на полет 128 е съобщено, че „потенциален проблем с двигателя“ е наложил временно отклоняване на полета, но те изобщо не очакват, че ще се окажат на малък остров, чието летище всъщност се състои от една писта, съобщава T+L.

След като пътниците кацат, авиокомпанията веднага изпраща нов самолет с екип от механици, обслужващ персонал за клиентите на летището, както и нов екипаж , който да продължи пътуването, според Anchorage Daily News.

Как пилотите компенсират закъсненията във въздухаИ натискат ли газта водачите на самолета?

Времето на Шемя на 24 декември e максимални 3 градуса, а ветровете достигат до 43 км в час. Това не са точно идеалните условия за разходка, но за щастие, на острова има съоръжения, за да могат пътниците да чакат на закрито, според Delta.

Малкият остров всъщност не е непознат за отклонилите се от маршрута си самолети. Парчето земя в югозападната част на Аляска често се използва за аварийно кацане или като станция за зареждане с гориво на търговски полети, преминаващи през Тихия океан, съобщава Atlanta Journal-Constitution.

Според публичните медии в Аляска, всички пътници са се качили на друг полет около 16 часа местно време и са се приземили на Международното летище Сиатъл-Такома около 22 часа в същия ден, така че никой от тях не е пропуснал Коледа.

Delta не коментира причината за механичния проблем. От авиокомпанията обаче посочват, че безопасността на клиентите и екипажа винаги е най-важният им приоритет.