Бритиш Американ Табако (БAT) стартира ново глобално партньорство с Макларън, базирано на съвременни технологии и иновации.

Многогодишното партньорство се фокусира върху разгръщането на програмата на БАТ за трансформиране на тютюневия си бизнес, в основата на която стои ангажиментът на компанията да предлага портфолио от продукти с потенциално намален риск за „по-добро бъдеще“ на своите потребители.

Като част от споразумението, БAT ще работи в тясно сътрудничество с Макларън Аплайд Технолоджис (McLaren Applied Technologies), съдействайки и споделяйки технологична експертиза, включително в областта на батериите, съвременните материали и дизайна.

Двете компании ще обменят най-добри практики, процеси, иновации, ноу-хау и опит в различни сфери.

Амбицията на БAT да „трансформира тютюна“ цели да предостави на потребителите избор от по-малко рискови тютюневи и никотинови продукти. Това партньорство дава на компанията платформа за ускоряване на тази стратегия и е свидетелство за ангажимента на БAT за намаляване на вредата от тютюна.

Сътрудничеството обединява две компании със споделена страст към технологиите, иновациите и дизайна, и с ясно желание към постигане на ярка и значима промяна чрез своя бизнес.

Като глобален партньор на екипа на Макларън във Формула 1, БAT ще има присъствие на и извън болида през целия сезон, винаги в съответствие с действащите регулации и законодателство. Новата световна платформа на БAT за „По-добро утре“ ще бъде обявена на представянето на автомобила на Макларън за 2019 г. на 14 февруари.

Във връзка с партньорството, Кингсли Уитън, главен маркетинг директор на БAT, коментира:

„Ние сме изключително горди и развълнувани от това ново партньорство, което ни дава възможност да ускорим темпото, с което се развиваме и трансформираме. Това ни дава една глобална платформа, с която да стимулираме по-доброто представяне на нашите продукти с потенциално намален риск, сред които са нашите марки Vype, Vuse и glo. В крайна сметка, иновациите и технологиите ще ни помогнат за създаването на „по-добро утре“ за нашите потребители по целия свят.“

Зак Браун, главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг (McLaren Racing), заяви:

„Приветстваме БАТ в екипа на Макларън и подкрепяме амбицията на компанията да постигне значима и трайна промяна чрез иновации. Програмата за трансформация на БАТ е от основно значение за това партньорство и с удоволствие споделяме нашия опит и знания, за да помогнем ускоряването на този процес.“