Ексклузивните албуми не са нищо ново в ерата на Tidal. Най-новият албум на популярния изпълнител Moby обаче прави един по-скоро любопитен завой към света на мобилните устройства.

Авторът на електронна музика пусна най-новия си албум - Long Ambients 2, ексклузивно единствено в платеното приложение за медитация Calm.

Албумът излезе през уикенда в чест на Световния ден на съня, но съвсем уместно много хора може би са го проспали.

Той е продължение на албума от 2016 г., който носи заглавието Long Ambients1: Calm.Sleep. В новия албум има шест отделни музикални произведения, като всяко от тях е с дължина приблизително 37 минути.

“Първоначално направих тези песни за себе си, защото не можех да намеря такъв тип музика никъде,” заяви музикантът в прессъобщение.

“Long Ambients 2 имаше за цел да ми помогне да спя по-добре и да помогне на други хора да намерят спокойствие и може би здрав сън. Надявам се да го споделя с други хора, които имат проблеми със съня, борят се с безпокойство или просто изпитват затруднения да се успокоят.”

Как от медитация се прави бизнес за 1 млрд. долара?Броят на хората, които практикуват медитация в САЩ, се е утроил през последните години, а с това идва и най-новият феномен в технологичната индустрия: приложенията за медитация и отпускане

Calm определено разполага със средства, които да пръска наляво и надясно. Миналия месец приложението обяви, че е набрало 88 млн. долара финансиране, с което пазарната му оценка надхвърли 1 млрд. долара.

Тогава от компанията заявиха, че финансирането ще бъде използвано за разширяване на дейността в международен план и инвестиции в съдържание. Мобилната сделка е една популярна версия на последното.