Ресторант ще ви сготви след... ДНК анализ
През 2020 г. дизайнерско студио Open Meals се готви да открие футуристичен суши ресторант Sushi Singularity.
Ястията в него ще се приготвят в съответствие с резултатите от ДНК анализа на клиентите.
Хиперперсонализацията преля от сферата на комуникациите към сферата на общественото хранене.
Интуицията подсказва на прогресивните дизайнери на Open Meals, че в близко бъдеще по-прецизният подход към желанията и индивидуалните потребности на гурманите ще бъде общоприета практика.
Основаният на анализ на ДНК, урината и състоянието на микрофлората на стомашно-чревния тракт подход към съставянето на меню може да помогне на хората да създадат здравословно меню за себе си.
Всеки човек ще има индивидуален идентификационен номер за хранене, казват от студиото пред изданието Dezeen.
За да вечеряте в този ресторант, трябва не да резервирате маса, а да предоставите на персонала проби от слюнката и урината си 2 седмици преди посещението.
Те ще бъдат анализирани и на базата на биометрични показатели и в ресторанта ще подберат съставките за вашето меню.
Една компания изследва пробата от урина, за да установи нивото на усвояване на хранителните вещества в организма, друга проверява чревната флора и изяснява кои продукти ще подобрят състоянието й, обясняват от Open Meals.
12 ресторанта с причудлива концепцияВ тях храната не е най-важното
Проектът нямаше да е наистина японски, ако не включваше и роботи. Поради това с приготовлението на храните, според плана на дизайнерите, ще се занимават не хора, а роботи.
Уникалният ID с биоданните на посетителя ще се зареждат в специални машини, които ще готвят блюда, съдържащи необходимите хранителни вещества.
В Open Meals работят и над технология за приготвяне на полезно суши, като не е изключено използването на 3D принтери и роботизирани ръце.