Хакери са откраднали биткойни за над 40 млн. долара от Binance - една от най-големите борси за криптовалути в света, обявиха от компанията.

Според Binance хакерите са отмъкнали над 7 000 биткойна и са използвали най-различни методи “за мащабния пробив”, който е бил осъществен вчера.

Те също така са успели да откраднат информация за част от потребителите, като кодове за двуфакторна авторизация, които са необходими за достъп до профилите в Binance.

От борсата са успели да проследят откраднатите биткойни до един-единствен портфейл, обявиха от компанията.

“Хакерите са проявили търпение и са осъществили добре подготвена атака през множество на пръв поглед независими сметки в най-подходящия момент,” обявиха от Binance.

“Транзакцията е структурирана така, че да заобиколи нашите съществуващи проверки на сигурността. За нещастие, не успяхме да блокираме това теглене, преди то да бъде осъществено. След като е било осъществено, тегленето е активирало различни аларми в нашата система. След това спряхме всички тегления.”

От Binance обявиха, че биткойните са изтеглени от така наречения “горещ портфейл,” който съставлява около 2% от всичките й биткойни.

Депозитите и тегленията от платформата на Binance ще продължат да бъдат преустановени временно, но търговията ще бъде разрешена.

От Binance също така предупредиха, че “хакерите може все още да контролират определени потребителски сметки и може да ги използват, за да влияят на цените.”

От компанията обаче обявиха, че ще покрият щетите по инцидента “напълно” и никой от потребителите няма да изгуби средства.

Хакерската атака идва, след като биткойнът поскъпна напоследък. Цената на дигиталната валута е нараснала с около 9% за последната седмица, пише CNBC.