Мъж от щата Илинойс беше осъден заради това, че е поръчал 19 кг шоколадови сладки с канабис.

Томас Францен от Чикаголенд се е признал за виновен по обвинения в притежание на над 5 000 грама и е получил минималната присъда за това углавно престъпление – 4 години затвор, информира CNN.

В свое изявление от районата прокуратура на окръг Кейн съобщават, че според тях Францен е купил шоколада с намерението да го продава с доставки по пощата из цялата страна.

Францен страда от рак на тестисите и е получил намалена присъда с оглед на здравословното му състояние, според щатския прокурор Джо Макмеън.

"С оглед на сериозността на заболяването на г-н Францен, неговата присъда беше намалена от 12 на 4 години, от които той трябва да излежи в затвора само 2," се казва в изявлението на Макмейън. "Направихме това, въпреки доказателствата, които показват, че г-н Францен е наркопласьор."

Полезна ли е марихуаната за мъжката плодовитост? Броят на сперматозоидите е по-висок при мъжете, които пушат джойнт, показват резултатите от изследване на учени от Харвард

“Съдържащият марихуана продукт, намерен в дома на Францен, не е бил закупен от пункт за медицинска марихуана, а закупеното количество надхврля значително това, което би било използвано за лична употреба.”

Францен бил разкрит, след като пощенски служители се усъмнили.

За негово нещастие, Францен е осъден само ден преди местния парламент да гласува легализирането на закупуването и употребата на марихуана за развлекателни цели. Губернаторът на щата Илинойс Джей Би Прицкър пое ангажимент да подпише закона, който се очаква да влезе в сила от 1 януари 2020 г.