Най-богатият човек в Европа Бернард Арно се присъедини към компанията на Джеф Безос и Бил Гейтс и по този начин тримата са единствените хора в света със състояние от по над 100 млрд. долара, пише Bloomberg.

Председателят на Борда на директорите на LVMH влезе в елитния клуб вчера, след като книжата на компанията поскъпнаха с 2.9% до 368.80 евро за брой. По този начин състоянието му вече е точно 100.4 млрд. долара, или с 31.8 млрд. долара повече от началото на 2019 г. Това е най-голямото изменение сред 500-те най-богати хора в света.

Френските милиардери също така са спечелили най-много в сравнение с останалите европейски богаташи. Това се дължи, както на Арно, така и на Франсоа Пино и Франсоа Бетанкур Мейерс, която пък е единствената жена в топ 10 на най-богатите хора.

Състоянието на Арно от малко над 100 млрд. долара към днешна дата се равнява на повече от 3% от БВП на Франция. Апетитът на китайските богаташи към чантите Louis Vuitton, конякът Hennessy, шампанското Dom Perignon и часовниците Tag Heuer са в основата на добрите резултати на компанията.

Акциите на LVMH са добавили 43% към стойността си от началото на 2019 г., което прави компанията третата най-добре представяща се в индекса CAC40.

По-богати от Арно в момента са единствено Бил Гейтс със 106 млрд. долара и Джеф Безос със състояние от 119 млрд. долара.