Прахосмукачките и супертихите сешоари спечелиха много пари на основателя и председател на компанията Dyson Ltd. Джеймс Дайсън.

Толкова много, че той и съпругата му са платили 73.8 млн. сингапурски долара (54.2 млн. долара) за най-високия пентхаус апартамент в Сингапур, пише местното издание the Business Times.

Това също така е най-високата цена, плащана за пентхаус жилище в града-държава, който е много добре запознат с главозамайващите цени на имотите.

Миналия месец друг апартамент на последния етаж на Boulevard Vue - супер луксозна сграда, намираща се близо до популярната търговска зона в Сингапур Орчард Ярд, беше продаден за 52 млн. сингапурски долара.

Цената, платена от Дайсън, който е най-богатият британец, също така надхвърля платените 60 млн. сингапурски долара от съоснователя на Facebook Inc. Едуардо Саверин за пентхаус апартамент през 2017 г.

В Сингапур има 24 000 свободни апартаментаАко това ви звучи като много изгубени пари от наеми, трябва да се знае, че други 44 000 жилища предстои да излязат на пазара

Закупеният от Дайсън имот се намира на най-горните етажи на най-високата сграда в Сингапур Wallich Residence. Жилището заема от 62 до 64-ия етаж и наскоро беше обявено за продажба на цена от 108 млн. сингапурски долара.

То разполага със собствен инфинити басейн, джакузи, барбекю и отделен асансьор от подземния паркинг.

През януари стана ясно, че милиардерът Дайсън е решил да премести централата на своята компания от Великобритания в Сингапур. Тогава главният изпълнителен директор на Dyson Inc Джим Роуън заяви, че този ход не се дължи на опасенията, свързани с брекзит, а по-скоро на променящата се важност на Азиатския регион за компанията.

Дайсън и съпругата му разполагат с постоянно жителство в Сингапур, което означава, че избягват високите данъци за чужденци, които искат да купят имот в страната.