Ричард Брансън е свикнал да се цели високо към звездите.

През миналата седмица, Virgin Galactic обяви планове, които ще превърнат компанията в първото публично търгувано космическо дружество. А това е смело начинание.

„Един от моите типични (и надявам се ценни) навици е да говоря за планове, които още не са осъществени”, пише Брансън в блога си, информира CNBC.

„Когато ми хрумне вълнуваща идея или чуя ново предложение, искам веднага да кажа на света.”

Той нарича този навик „да кажеш хоп, преди да си скочил” (talking ahead of yourself).

„Това далеч не е проблем, тъй като да кажете хоп, преди да сте скочили, може в действителност да е много полезно”, пише той. “Чрез поставянето на цели в бъдещето, които според мнозина са нереалистични, всъщност ги доближавате по-близко до реалността.”

Оптимизмът на Брансън често му се отплаща щедро. Милиардерът е натрупал състоянието си от няколко бизнеса под шапката на бранда Virgin, включително Virgin Atlantic, Virgin Galactic, Virgin Records (която продава за 1 млрд. долара през 1992) и най-новата Virgin Voyages, която ще оперира круизни пътешествия от 2020 година.

Според Брансън, неговият навик да говори за бъдещи идеи провокира служителите на Virgin да постигат заложени цели, като помага енергията и идеите да се превръщат в реални действия. По думите на милиардерът, да планирате напред в бъдещето ще ви направи по-подготвени да действате, когато набавите необходимите ресурси. По този начин има по-голяма вероятност да постигнете успех.

Брансън търси вдъхновението навсякъде. Той посочва, че шегите за първи април, нещо което се практикува по традиция всяка година в офисите на Virgin, са изненадващ източник на идеи.

На шега той веднъж написал, че самолетите на Virgin Atlantic ще бъдат със стъклени подове. След като осъзнали, че дори и да искат да направят това, багажното отделение ще пречи на гледката, компанията обмисля дали да инсталира прозорци на тавана на самолета за да могат да гледат пътниците звездите.

Три неща, които можете да направите, за да дефинирате успехаОткриването на собствената дефиниция за успех е важно в името на пълноценния живот

„Понякога най-пресилените схеми са най-правдоподобни”, пише Брансън.

"Често разумните планове отиват на боклука. Трябва да сте готови за всичко. Ако казвате хоп преди да сте скочили, вашият екип също ще бъде готов за това. Трябва да имате мечта, преди да можете да го осъществите.”, добавя британският милиардер.